Skudra: Šodien Lauri Dārziņu pazaudējām uz kādu laiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Dinamoriga.lv

Ar komentāriem pēc zaudējuma pret Omskas "Avangard" dalījies Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra

"Dinamo" trešdien pirmā ieguva pārsvaru pret spēcīgo Omskas "Avangard", taču nespēja to noturēt un piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Dinamo" mājās ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) zaudēja Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlijai vadītajai "Avangard". Rīdziniekiem šī bija jau trešā neveiksme pēc kārtas.

Vienīgos vārtus Rīgas klubā guva Mārtiņš Dzierkals.

"Spēle sanāca laba, bet beigās mazliet pietrūka," pēcspēles preses konferences ievadā pauda Skudra. "Puišiem jau teicu, ka šodien viennozīmīgi bijām pelnījuši vairāk."

"Nedaudz nesanāca iecerētais vairākumā, bet kopumā hokejisti izpildīja iepriekš iecerēto spēles plānu," atzinīgus vārdus hokejistu virzienā veltīja speciālists. "Puiši izskatījās labi. Patiesi nav kauns zaudēt spēli pret šādu komandu ar spēlētājiem, kas ir viņu rīcībā."

Otrā perioda izskaņā laukumu priekšlaicīgi pameta komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Uzbrucējs vienā no spēles epizodēm saņēma sitienu pa potīti un laukumu pameta ar medicīnas personāla palīdzību. Iepriekš "Dinamo" "lazaretē" bija nonākuši arī uzbrucējs Džeisī Lipons un vārtsargs Jānis Voris.

"Domāju, ka Lauri šodien diemžēl esam pazaudējuši uz kādu laiku," par kapteiņa gūto savainojumu teica Skudra. "Ceru, ka nākamajā spēlē piedalīties varēs Lipons, kā arī Džordans Marejs. Varbūt arī Voris būs sastāvā."

"Nezinu, cik nopietns ir Dārziņa savainojums. Viņš nespēja nospēlēt līdz galam, tāpēc redzēsim, kas būt tālāk," piebilda Skudra, norādot, ka Lipona un Mareja atgriešanās sastāvā jau nākamajā spēlē ir ļoti iespējama.

Skudra jau iepriekš sezonā pauda, ka "Dinamo" nepieciešama paaudžu maiņa, bet komandas kodols būtu jāveido no gados jaunākiem Latvijas hokejistiem. Trešdien vienā virknējumā spēlēja Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals un Jānis Švanenbergs. Lielākā gadu starpība ir starp Bukartu un Švanenbergu - seši gadi.

"Jau iepriekš esmu minējis, ka strādājam uz nākotni, tāpēc arī daudz lielāks spēles laiks ir jauniešiem. Tie puiši, kuri nākotnē varētu spēlēt hokeju, netiek likti rāmjos, jo vēlamies viņos attīstīt tās lietas, kuras ir grūti iemācīt," skaidroja Skudra. "Šis ir trijnieks, kuriem manā skatījumā nākamsezon būtu jādod lielāka loma. Ceru, ka klubs spēs viņus noturēt."

Galvenais treneris uzsvēra, ka paaudžu maiņai komandā ir jānotiek, tāpēc pie tā tiek strādāts jau tagad.

Tikmēr vienīgo vārtu autors Mārtiņš Dzierkals norādīja, ka komanda labi sākusi spēli un radījusi vairākus momentus, taču pretinieki pārsvaru ieguva ar diviem ātriem vārtiem. Starp periodiem Miks Indrašis sarunā ar spēles korespondentu teica, ka ledus kvalitāte "Arēnā Rīga" trešdien nav bijusi tā labākā. Netieši tam piekrita arī Dzierkals, norādot, ka šodien ripa jocīgā kārtā visai bieži "lekusi" pāri nūjas lāpstiņai.

"Trešajā periodā bija trīs vairākumi, kas mums šosezon tiešām nav slikts. Lai uzvarētu spēles, tādi momenti, kāds mums bija spēles beigās, ir jāizmanto," uzsvēra hokejists, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Somijas spēcīgākajā līgā. "Lai uzvarētu spēli, ar vienu "golu" diemžēl ir par maz."

Dzierkals arī neslēpa, ka "Avangard" spēles zīmējumā redzamas līdzības ar Latvijas izlasē apgūto. Tam gan ir vienkāršs izskaidrojums, galvenais treneris Bobs Hārtlijs jau ilgus gadus pieturas pie sevis iepriekš pārbaudītām metodēm, piemēram, mācot hokejistiem prasmīgāk spēlēt ar nūju, kad ripu kontrolē pretinieki.

Pēc šīs spēles rīdzinieki divas dienas vēlāk mājās tiksies arī ar Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas klubs ar 23 punktiem 49 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā un arī Rietumu konferencē, kamēr "Avangard" ar 68 punktiem 50 mačos ieņem otro vietu Austrumu konferencē.

Abām komandām šī šosezon bija pirmā tikšanās reize, bet pērn tās tikās divreiz, abos gadījumos panākumu svinot Krievijas klubam. Kopumā KHL čempionātā abas komandas savā starpā tikušās 25 reizes, no kurām 12 gadījumos uzvarējusi "Dinamo".

Rīdzinieki pēdējo uzvaru pret "Avangard" izcīnīja 2018.gada novembrī, kad bija pārāka ar 3:0.

Pirmdien "Dinamo" rindas atstāja Latvijas izcelsmes izraēlietis Dāvids Levins, bet savainojuma dēļ komandai nevarēja palīdzēt vārtsargs Staņislavs Gaļimovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu