Prostitūcija un medību ceļojumi - kā Krievija gadiem ilgi kukuļoja bijušo IBU prezidentu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andreass Besebergs
Andreass Besebergs Foto: AP/ Scanpix

Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) bijušais prezidents Andress Besebergs no Krievijas pieņēmis dažāda veida kukuļus, lai piesegtu krievu atlētus, kuri lietoja neatļautas vielas, rakstīts IBU oficiālajā ziņojumā.

Ārējās revīzijas ziņojumā skaidrots, kā Besebergs, kurš IBU vadīja no 1992. līdz 2018. gadam, ilgus gadus ir strādājis, ievērojot Krievijas intereses. Besbergam šajā procesā palīdzēja IBU ģenerālsekretāre Nikola Reša.

Ziņojumā vēstīts, ka Krievija Beseberga lēmumu pieņemšanas procesu ir iespaidojusi ar "nekrietnām" metodēm.

IBU rīcībā esot vairāk nekā pietiekami pierādījumu par faktu, ka laika periodā no 2008. līdz 2015. gadam Krievijas biatlonisti ir lietojuši rekombinanto eritropoetīnu un steroīdus.

Besebergs sarunā ar policiju ir atklājis, ka laika periodā no 2010. līdz 2014. gadam viņš Maskavā ir saņēmis seksuālus pakalpojumus no prostitūtas, tiesa, viņš norādīja, ka nezinot, kas par šiem pakalpojumiem ir maksājis.

"Bēdīgi slavens ir fakts, ka katru reizi, kad Beseberga kungs viesojās Krievijā, viņam tika nozīmēta gados jauna sieviešu dzimtas "tulkotāja"," teikts ziņojumā.

Tāpat Besebergs arī neslēpj, ka citos gadījumos vairākkārt ir bijis seksuālā kontaktā ar sievietēm, kuras viņam bijušas nozīmētas par tulkotājām, tomēr viņš noliedza, ka šīs sievietes būtu prostitūtas un, ka par seksuālajiem pakalpojumiem kāds būtu maksājis.

Besebergs arī vairākkārt piedalījies ļoti dārgos medību ceļojumos, ko viņam izmaksājuši Krievijas puses pārstāvji. Tāpat ziņojumā norādīts, ka bijušais IBU prezidents saņēmis arī naudas summu apmērā no 200 līdz 300 tūkstošiem ASV dolāru.

220 lappuses garajā ziņojumā arī norādīts, ka ir atklāti pietiekami daudz pierādījumi, kas apliecina, ka neētiskas un korumpētas darbības pašā IBU augšgalā notikušas dekādi ilgā laika periodā (2008.-2010. gads). Tāpat ziņojumā norādīts, ka Besbergs esot demonstrējis nevērību pret ētiska rakstura vērtībām, kā arī neesot bijis ieinteresēts sporta pasargāšanā no krāpšanās.

Tāpat Besebergs iestājies un aktīvi virzījis pasaules čempionāta rīkošanu 2016. gadā Tjumeņā. Tiesa, vēlāk čempionāta rīkošanas tiesības Krievija zaudēja, bet 2018. gadā Tjumeņā tika organizēts Pasaules kausa izcīņas noslēdzošais posms. 

Pret Besebergu un Rešu ir uzsākta kriminālizmeklēšana, tomēr apsūdzības pret minētajām personām nav izvirzītas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu