"Mavericks" bez Porziņģa cieš zaudējumu; Kuruca "Rockets" turpina uzvarēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maksi Klebers un Kristaps Porziņģis
Maksi Klebers un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" vienība citā mačā izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

"Mavericks" ar rezultātu 105:111 savā laukumā piekāpās Fīniksas "Suns", piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Dalasas vienība aizvadīja otro spēli divās dienās. Līdz ar to Porziņģis šoreiz nebija mačam pieteikts un laukumā nedevās.

"Mavericks" līderis Luka Dončičs guva 29 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

19 punktus iemeta Tims Hārdevejs juniors, bet Villijs Kolijs-Steins izcēlās ar 14 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem.

"Suns" rindās Kriss Pols guva 29 punktus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles, bet Deandrē Eitons guva 18 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

Traumas dēļ "Suns" komandai ceturto spēli pēc kārtas nevarēja palīdzēt viens no līderiem Devins Bukers.

"Mavericks" cīņas gaitā izsēja 15 punktu pārsvaru. Dalasas vienība trāpīja tikai deviņus no 29 izpildītajiem tālmetieniem.

Rietumu konferences turnīra tabulā "Mavericks" ar astoņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 13. vietu, bet "Suns" ar 10 uzvarām 18 mačos ierindojas sestajā pozīcijā.

Citā spēlē Kuruca pārstāvētā "Rockets" ar rezultātu 126:112 izbraukumā uzveica Ņūorleānas "Pelicans", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja piecas minūtes, kuru laikā metienus pa grozu neizpildīja. Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pieļāva divas kļūdas.

Kamēr laukumā atradās Kurucs, pretinieki guva par deviņiem punktiem vairāk nekā "Rockets".

Uzvarētāju labā Kristians Vuds guva 27 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Viktora Oladipo kontā, bet Džons Vols pievienoja 15 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles.

"Pelicans" rindās Zaions Viljamsons iemeta 26 punktus, bet pa 15 pievienoja Brendons Ingrems un Ēriks Bledso.

Pirmajā ceturtdaļā "Rockets" bija iedzinējos ar -11, taču jau puslaika pārtraukumā Hjūstonai bija +18. 

"Rockets" turpinājumā ieguva 24 punktu vadību. Trešajā ceturtdaļā "Pelicans" veica 14:1 izrāvienu, uz brīdi saasinot cīņu, tomēr Hjūstona nosargāja vadības grožus.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rockets" ar uzvaru un zaudējumu bilanci 9-9 ieņem 10. vietu, bet "Pelicans" ar 7-11 ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu