VIDEO ⟩ Nazis medībām, tūrismam un... slepkavībām. Pašmāju internetveikals tirgo auksto ieroci?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ar pandēmijas radītajiem apstākļiem sadzīvosim tūlīt jau gadu. Cīņa ar Covid-19 laisku iepirkšanos ir pārcēlusi uz interneta vidi, kur var iegādāties visu, kas veikalos uz vietas ir liegts. Raidījuma "Bez Tabu" skatītāju uzmanību pievērsis kāds tirgotājs, kurš, iespējams, tirgo auksto ieroci.

Internetveikalā "labocenuveikals.lv" kāds raidījuma skatītājs atradis preci, kas nosaukta "nazis slepkavībām". Vai tas ir priekšlaicīgs 1. aprīļa joks, vai arī tirgotājs ir vairāk nekā nopietns un zina, kā šo nazi izmantot? To "Bez Tabu" devās noskaidrot veikalā, kas atrodas Rīgā.

Veikala pārdevēja nespēj izskaidrot, kāpēc nazim piešķirts tieši šāds nosaukums. Esot jāsazinās ar augstākstāvošu veikala pārstāvi. Raidījumam sazinoties ar veikala pārstāvi, viņš uzdod pretjautājumu: "Vai ad medības nav slepkavība? Tas pats jau vien ir. Citi to sauc par medībām. Citi to sauc par slepkavību."

Jautāts, vai pārstāvi nemulsina, ka preces nosaukumā izmantots vārds "slepkavība", viņš bilst, ka "nekur jau nebija minēts, ka tas ir cilvēkiem. Un tas tā arī nav domāts.

Tas vienkārši ir no tulkojuma, automātiski pārtulkots. Un nav pievērsta uzmanība, tāpēc tas tā arī ir".

Valsts policija norāda, ka Latvijā nažus tirgot nav aizliegts. Savukārt, ja pievēršas konkrētā naža nosaukumam, tad likumsargi nevienu par "radošumu" saukt pie atbildības negrasās. Tiesa gan, informācija zināšanai tomēr esot nodota attiecīgajiem Valsts policijas darbiniekiem.

Sižeta tapšanas dienā naža nosaukums tika nomainīts. Taisnības labad jāsaka gan, ka arī tas raisa dažādu viedokļu apmaiņu, proti, tagad naža nosaukums ir šāds: Nazis medībām, tūrismam un izslēgšanai.

Lai arī Valsts policija neiebilst šādai vārda “slepkavība” izmantošanai, pretējās domās gan ir Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), kas notiekošo nemaz neuzskata par radošumu un mudina tirgotāju mainīt preces nosaukumu, atstājot tikai vārdus "medībām" un "tūrismam".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu