Berlīnē arestēts vīrietis, kurš pārtvēris gaisa satiksmes sakarus un jaucis policijas helikopteriem maršrutus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Helikopters. Ilustratīvs foto.
Helikopters. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Berlīnē arestēts kāds vīrietis aizdomās, ka viņš pārķēris lidmašīnu radiosakarus un sazinājies ar gaisa satiksmi, tostarp ar policijas helikopteriem, un uzdevis viltus lidojumu rīkojumus, atdarinot aviācijas amatpersonu, ziņo aģentūra AP, atsaucoties uz Vācijas policiju.

32 gadus vecais vīrietis, kura identitāte netika izpausta saskaņā ar Vācijas privātuma likumiem, tika arestēts naktī uz ceturtdienu, 28. janvāri, galvaspilsētas Koepenickas austrumu rajonā, paziņoja policija.

Pēc tam, kad viņš bija sazinājies ar policijas helikopteru, ekipāža tika nosūtīta uz apkārtni, kur atradās vīrietis, cerot viņu izsekot, kas sekmējās ar vīrieša dzīvokļa atrašanu.

Veicot kratīšanu viņa mājās, policisti atrada divus radioaparātus, kas pārraidīja frekvencēs, kas nepieciešamas, lai sazinātos ar lidmašīnām.

Tiek apgalvots, ka vīrietis pēdējo sešu mēnešu laikā ir sazinājies ar pasažieru un transporta lidmašīnu pilotiem, kā arī ar valsts un federālās policijas helikopteriem, sniedzot "potenciāli bīstamas" instrukcijas.

Nav zināms, ka viņa rīcība būtu izraisījusi negadījumus vai citus incidentus, paziņoja policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu