Šodien gaidāms saulains laiks. Laika prognoze trešdienai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Oskars Lūsis/TVNET

Trešdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule, vairāk mākoņu saglabāsies austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Vietām īslaicīgi snigs. Pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs +1..-4 grādi, bet vakarā gaidāms sals līdz -10 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, palaikam spīdēs saule, pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra būs 0..-2 grādi.

Laikapstākļus nosaka mazs ciklons ar centru Igaunijā, no dienvidrietumiem ienāk anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens visā Latvijā 1000-1003 hektopaskāli jūras līmenī.

Trešdienas rītā Latvijas lielākajā daļā saglabājas mākoņains laiks, bet Kurzemē debesis skaidrojas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām nedaudz snieg. Pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, Kurzemē arī ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra 0..-4 grādi, zem skaidrām debesīm Kurzemē līdz -8 grādiem.

Sniega segas biezums atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ir no diviem centimetriem Pāvilostā un četriem centimetriem Liepājā un Rucavā līdz 30 centimetriem Dagdā, 32 centimetriem Skrīveros, 34 centimetriem Siguldā, 36 centimetriem Alūksnē un 38 centimetriem Ogresgalā.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, rietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz -1..-2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien dienas laikā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,7 grādiem Kolkā līdz -6 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.februārī bija +23 grādi Francijas dienvidos, +24 grādi Kiprā un +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -38 grādi Skandināvijas kalnos.

Šorīt apledojums un sniegs apgrūtina braukšanu pa autoceļiem visā valsts teritorijā, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem šorīt ir pa Tallinas šoseju visā posmā, pa Vidzemes šoseju, pa Valmieras šoseju, pa Rīgas apvedceļu abās Daugavas pusēs, pa Bauskas, Jelgavas un Ventspils šosejām visā to garumā, kā arī pa Liepājas šosejas posmiem no Rīgas līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Kalvenei.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir pa Daugavpils šoseju, pa Koknese šoseju, pa Jēkabpils - Terehovas šoseju, pa Rēzeknes šoseju, kā arī pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem.

Apgrūtināta braukšana šajā rītā ir arī pa visiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem. Arī šie ceļi šorīt ir apledojuši un sniegoti.

Sniegotos ceļu posmus attīra no sniega, slidenos ceļa posmu kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai braukšanas apstākļi būtu apmierinoši, patlaban ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 198 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu