Mjanmas armija pavēl bloķēt "Facebook"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chinnapong/shutterstock.com

Mjanmas armija ir pavēlējusi vietējiem telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem uz laiku bloķēt sociālo tīklu "Facebook", kur vēršas plašumā pilsoniskas nepakļaušanās kampaņa pēc pirmdien notikušā militārā apvērsuma.

Transporta un sakaru ministrija trešdienas vakarā izdotā paziņojumā pieprasīja, lai telekomunikāciju uzņēmumi bloķētu piekļuvi šī sociālā tīkla platformai līdz svētdienai.

Paziņojumā teikts, ka šī platforma veicina nestabilitāti valstī.

Kopš armija pirmdienas rītā sarīkoja apvērsumu un aizturēja galvenās valdības amatpersonas, tai skaitā faktisko valdības vadītāju Aunu Sanu Su Či, "Facebook" platformā ir izplatījušies paziņojumi un mirkļbirkas ar aicinājumiem uz pilsonisku nepakļaušanos.

Pilsoniskās nepakļaušanās vadībā līdz šim bijuši mediķi, kas trešdien sarīkoja streiku medicīnas iestādēs visā valstī. 

"Facebook" ceturtdien paziņoja, ka piekļuve vairākiem no šī uzņēmuma pakalpojumiem Mjanmā jau tiek traucēta. 

"Mēs aicinām varas iestādes atjaunot piekļuvi, lai cilvēki Mjanmā varētu sazināties ar savām ģimenēm un draugiem un saņemt svarīgu informāciju," sacīja uzņēmuma preses sekretārs.

"Facebook" ir ļoti populāra sociālo mediju platforma Mjanmā, kur tā kļuvusi par galveno saziņas līdzekli. To bieži izmanto arī valdības ministrijas, lai publicētu paziņojumus.

Grupa "NetBlocks", kas novēro interneta sakaru pārtraukumus pasaulē, tviterī paziņoja, ka telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēji Mjanmā bloķē vai ierobežo piekļuvi  "Facebook", kā arī šim uzņēmumam piederošajiem sociālajiem tīkliem "Instagram" un "WhatsApp". 

Blokādi īsteno galvenokārt valstij piederošā interneta sakaru kompānija MPT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu