Jaunietis pamostas no desmit mēnešu ilgas komas, nenojaušot par Covid-19 pandēmiju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: sfam_photo/Shutterstock.com

Covid-19 pandēmija ir mainījusi visus mūsu dzīves aspektus, tā tagad nosaka to, kā mēs dzīvojam, domājam un plānojam savu nākotni. Kādam britu jaunietim bijusi citādāka pieredze, jo viņš nesen pamodies no desmit mēnešu ilgas komas, vēsta portāls "All Thats Interesting".

Kamēr Covid-19 izplatīšanās 2020. gada martā izraisīja pasaules mēroga paniku, Džozefam Flavilam (19) bija cita problēma. Flavils negaidīti cieta autoavārijā. Negadījums, kas notika 2020. gada 1. martā, izraisīja traumatisku smadzeņu traumu. Īsu brīdi pēc tam viņš nonāca komā.

Flavils tagad ir piecēlies no šīs komas, nemaz nenojaušot par Covid-19 pandēmiju. Jaunietis arī nezina, ka pats vīrusu izslimojis divas reizes kopš viņš ir bijis slimnīcā. Par laimi, viņš abas reizes spēja atgūties.

"Es vienkārši nezinu, ko darīt. Pirms gada, ja kāds man būtu teicis, kas notiks pēdējā gada laikā, es nedomāju, ka es tam būtu noticējusi. Man nav ne jausmas, kā Džozefs sapratīs, ko mēs visi esam piedzīvojuši," sacīja viņa tante Sallija Flavila Smita.

Lai gan viņa ģimene, protams, ir ļoti priecīga par viņa līdz šim sasniegto progresu, nelaimes gadījums viņa ķermenim nepārprotami nodarījis nopietnas sekas.

Lai gan Džozefa izpratne sāk uzlaboties, viņš joprojām nespēj runāt. Viņš spēj atpazīt savu ģimeni un draugus, viņš var sazināties, atbildot uz "jā" vai "nē" jautājumiem, mirkšķinot un smaidot.

Šokējošā Flavila pamošanās daļa ir tā, ka viņam ir jāapstrādā fakts, kāpēc ģimene viņu neapmeklē personīgi. Sakarā ar sociālās distancēšanās vadlīnijām, kuras stingri tiek ievērotas slimnīcās, visa saziņa ar ģimeni ir notikusi, izmantojot videozvanus. 

Protams, viņa ģimene ir apjukusi, kā viņiem izskaidrot savu fizisko prombūtni, kā arī visu pandēmijas situāciju kopumā.

"Mēs cenšamies to padarīt pēc iespējas vienkāršāku. Mums nav īsti laika, lai ārkārtīgi iedziļinātos pandēmijā. Kad varēs sazināties klātienē, tā būs iespēja mēģināt viņam izskaidrot notikušo," sacīja Džozefa tante. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu