Latvijas basketbolistes aizvada izšķirošo maču cīņā par Eiropas čempionāta finālturnīru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlase.
Latvijas sieviešu basketbola izlase. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdienas vakarā pret Vāciju aizvadīs izšķirošo maču cīņā par iekļūšanu 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas un Vācijas mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.45, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Lai sasniegtu finālturnīru, Latvijas izlasei būs jāizcīna uzvara ar pēc iespējas lielāku pārsvaru, cerot, ka bilance 2-2 un gūto un zaudēto punktu starpība ļaus iekļūst starp labākajām piecām apakšgrupu otro vietu ieguvējām. Pēc trim spēlēm Latvijai ir -10 punkti, bet Vācijai ir -15 punkti.

B, C un D grupās otro vietu izcīnījušajām komandām bilance, visticamāk, būs 3-1. Savukārt E grupas otrās vietas ieguvējai Turcijai ar bilanci 2-2 punktu starpība ir +25 un labas izredzes iekļūt finālturnīrā, G grupā Ukrainai ir +1, bet F grupā Lielbritānijai ir -1. Tāpat kā I grupā, arī A un H grupās otro vietu ieguvējas vēl nav zināmas.

Latvijai nepieciešamais pārsvars var mainīties pēdējās spēļu kārtas laikā un uzvaras gadījumā valstsvienības liktenis, iespējams, noskaidrosies tikai pēc Bulgārijas-Grieķijas mača, kas sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Salīdzinot otro vietu ieguvēju bilances dažādās grupās, pirmais kritērijs būs uzvaru skaits, otrais kritērijs - gūto un zaudēto punktu starpība (vērā tiks ņemti tikai rezultāti spēlēs ar pirmās un trešās vietas ieguvējām), bet trešais - gūto punktu skaits.

Šajā grupā spēlēja arī Ziemeļmaķedonijas izlase, kurā pirms došanās uz Rīgu tika konstatēts Covid-19 uzliesmojums. Starptautiskā Basketbola federācijas (FIBA) nolēma diskvalificēt uz Rīgu neatbraukušo Ziemeļmaķedoniju, taču tā kā Balkānu valsts komandai bija bagāžā četri zaudējumi un liela, negatīva starpība gūtajos un zaudētajos punktos, šis lēmums nemainīja situāciju apakšgrupā, jo mači ar ceturto vietu ieguvušajām valstsvienībām netiek ņemti vērā.

I apakšgrupā pirmo vietu ar trīs uzvarām četrās spēlēs nodrošinājusi Horvātija, bet pa vienam panākumam trīs cīņās ir Latvijai un Vācijai.

Vācijas izlases sastāvā nebūs jau novembrī Rīgā nespēlējusī Satū Sabalī, kura pirmajos divos mačos vidēji spēlē guva 28 punktus, un Marie Giliha, kura četrās spēlēs guvusi vidēji 15,3 punktus mačā.

Latvijas izlase kvalifikāciju sāka 2019.gada novembrī, kad ar 65:83 atzina Horvātijas pārākumu, bet pēc tam ar 98:39 sagrāva Ziemeļmaķedoniju. Kvalifikācija turpinājās gadu vēlāk, kad latvietes Rīgas "burbulī" ar 67:73 zaudēja Vācijai un ar 83:69 uzvarēja Horvātiju, saglabājot cerības uz iekļūšanu finālturnīrā.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiek "Arēnā Rīga" bez skatītāju klātbūtnes.

Šī gada finālturnīrs norisināsies Strasbūrā un Valensijā. Bez mājiniecēm Spānijas un Francijas ceļazīmes uz finālturnīru nodrošinājušas Beļģija, Serbija, Zviedrija, Bosnijas un Hercegovina, Horvātija un Slovēnija.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Elīna Babkina (Orenburgas "Nadežda", Krievija), Ilze Jākobsone, Ieva Pulvere, Kitija Laksa, Karlīne Pilābere, Dinija Sanda Pāvelsone (visas - "TTT Rīga"), Paula Strautmane (Pēčas "Pecs", Ungārija), Anete Šteinberga (Stambulas "Galatasaray", Turcija), Kristīne Vītola (bez kluba), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Luīze Šepte ("Latvijas Universitāte"), Ketija Vihmane, Rūta Stiprā (abas - "Liepāja"/LSSS), Kate Krēsliņa ("Castors Braine", Beļģija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu