91 gadu vecam vīrietim atgriež maku, kuru viņš pazaudēja pirms pusgadsimta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: perfectlab/Shutterstock.com

Pēc 13 mēnešu ilga laika, strādājot Antarktīdas zinātnes stacijā 1967. gadā, Jūras spēku meteorologs Pols Grišams netīšām tur atstāja savu maku. Beidzot vīrietis to ir atguvis, nu jau 91 gada vecumā, vēsta porāls "All Thats Interesting".

Ēka, kurā 1967. gadā strādāja Pols, atrodas Rosas salā, un tā tika uzspridzināta un nojaukta. 2014. gadā būvnieki atrada maku. Tajā atradās Giršama flotes ID karte, nodokļu deklarācija un kāda ēdiena recepte. Makā bija arī kabatas instrukcijas, kā reaģēt uz atomu, bioloģisko vai ķīmisko ieroču uzbrukumu.

Viens no nojaukšanā iesaistītajiem vīriešiem sazinājās ar savu bijušo darbinieku, vīrieti vārdā Stīvens Dekato, kuram bija vēlme atdot nozaudētos priekšmetus veterāniem. Lai arī maka atdošana viņiem prasīja sešus gadus, Grišams ir viņu trešais veiksmes stāsts.

"Es biju šokēts. Bija iesaistīts neskaitāms cilvēku skaits, kas mani izsekoja un atrada," sacīja Grišams. 

Dekato sāka atdot priekšmetus veterāniem pēc tam, kad veikalā atrada kādu jūras flotes ID rokassprādzi. Viņu tik ļoti nomocīja fakts, ka kāds to vienkārši nevērīgi pārdevis, ka viņš iegādājās priekšmetu un atrada tā īpašnieku.

Lai atrastu Grišamu, Dekato aicināja pēc palīdzības Jūras meteoroloģisko dienestu asociāciju, lai atrastu darbiniekus, kuri pirms 53 gadiem strādāja stacijā. Asociācija galu galā atrada Grišamu savā dalības datu bāzē.

Komanda, kas atgrieza Grišama maku, atzīst, ka ir lepni par savu darbu un viņi ir iepriecināti, kad mantas atgriežas pie to īpašniekiem. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu