"Lai tiktu tualetē, man ir jāpierāda, ka esmu sieviete." Stāsts par divu bērnu māti, kura radikāli pārvērta savu ķermeni (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pazīstamā britu kultūriste Renē Kembela sarunā ar "CNN" pastāstīja par motivāciju radikāli pārveidot savu ķermeni.

Renē Kempbela ir veltījusi lielāko savas dzīves daļu tam, lai kādreiz smalko augumu izveidotu par tādu, kas, viņasprāt, ir pilnīgā pretrunā ar to, kādi ir sabiedrības uzskati par sievietes ķermeņa uzbūvi.

Ar savu centību kultūriste ir tikusi pie daudziem apbalvojumiem, taču sava sapņu ķermeņa veidošanā, pieņemoties svarā par vairāk nekā 85 mārciņām (44 kilogrami), tāpat nācās saskarties gan ar psihiskiem, gan fiziskiem izaicinājumiem.

"Man trūka pašpārliecības par savu ķermeni un personību," par motivāciju pārveidot savu ārējo izskatu stāstīja kultūriste.

"Es pastāvīgi sajutu mediju spiedienu, ka sieviešu augumam ir jāizskatās kādā noteiktā veidā," norādīja Kempbela.

Vēlējās līdzināties "ideālajām" sievietēm

Kādu laiku Kempbela cieta no ēšanas traucējumiem, jo ​​ļoti centās būt tieva, lai līdzinātos sievietēm uz modes žurnālu vākiem.

Tad viņa apmeklēja sieviešu kultūrisma izstādi, kas radikāli izmainīja viņas uzskatus par sievietes "ideālo" augumu. Kempbelu esot pārsteidzis tas, cik ļoti pārliecinātas par savu ārējo izskatu bija šīs sievietes.

Lai arī Kempbela ir apmierināta ar savu tagadējo izskatu, atlēte nenoliedz, ka cilvēki mēdz viņu nopelt un bieži izsaka nežēlīgus komentārus. Kultūriste piemin gadījumus, kad sava izskata dēļ aicināta pamest sieviešu tualeti.

"Man ir jāpierāda, ka esmu sieviete, lai tiktu tualetē. Tas ir aizvainojoši. Es mēģinu viņām izskaidrot: lai gan izskatos šādi, galu galā es esmu sieviete. Man ir visas tiesības izmantot šīs tualetes," diskriminēšanu atminas kultūriste.

"Lielāko daļu laika nākas saskarties ar lielu negatīvismu. Cilvēki domā vecmodīgi," piebilda Kempbela.

Kempbela vēl aizvien regulāri saskaroties ar lielu kritiku no cilvēkiem, kuri nesaprot, kāpēc sievietes vēlas būt muskuļotas. Taču tas tikai vairojis viņas pārliecību un garīgo spēku.

"Ķermenis kļuva par pārsteidzošu mašīnu"

Kad Kempbela sāka karjeru kultūrismā, ēšana lielos daudzumos bijis šoks gan ķermenim, gan prātam.

Viņas ķermeņa temperatūra paaugstinājās, bet svara pieaugums sākotnēji sievieti izbiedējis.

"Man visu laiku bija karsti, jo bija pastāvīgi jāēd, bet, tiklīdz šis posms bija pārvarēts, ķermenis kļuva par pārsteidzošu mašīnu, un tas sāka uzņemt šo degvielu," atceras Kempbela.

"Skatoties uz jebkuru sportistu ar augstiem sasniegumiem, tu saproti, ka tur jābūt noteiktai apsēstībai," norāda atlēte.

Kempbelas fotogrāfija šobrīd ir redzama sešu mēnešu izstādē ar nosaukumu "Sievišķība" Londonas rietumos.

Fotogrāfs Makss Eliss, kurš uzņēma šo Kempbelas portretu, to nosauc par mākslas darbu.

"Viņa ir strādājusi visu savu dzīvi, lai mēģinātu to sasniegt," sacīja Eliss. "Ja sieviete nodarbojas ar šo [kultūrismu], viņa peld pret straumi. Viņai jācīnās ar visiem iespējamiem pieņēmumiem."

Kultūrisma ēnas puse jeb steroīdi

Taču kultūrismam ir tumšā puse, ilgstoša steroīdu lietošana muskuļu briedināšanai.

"Renē bija jāveic zāļu lietošanas pārbaude, pirms viņa devās uz pasaules čempionātu, ko viņa nokārtoja, bet daudzas no šīm meitenēm nenokārtoja," stāsta IFBB (Starptautiskā kultūrisma un fitnesa federācija) sieviešu komitejas priekšsēdētāja Vanda Tirneja.

Kempbela saka, ka būtu naivi domāt, ka problēma nepastāv, taču apgalvo, ka steroīdu lietošana notiek arī citos sporta veidos un sabiedrībā.

"Sportistu pienākums ir ievērot federācijas noteiktos noteikumus un regulējumus," saka Kempbela. "Mana federācija (IFBB) ir parakstījusi WADA (Pasaules Antidopinga aģentūras) kodeksu. IFBB antidopinga noteikumi pilnībā atbilst 2015. gada WADA kodeksam."

Nobeigumā Kempbela atzīst, ka ķermeņa izmaiņas atstāja pozitīvu iespaidu arī uz viņas garīgo veselību.

"Tās bija ļoti lielas pārmaiņas manā garīgajā izaugsmē. Mans piedzīvojums kultūrismā lika saprast, ka man tas bija vajadzīgs sevis pašas dēļ," nobeigumā sacīja Kempbela.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu