185 Vācijas aktieri un aktrises kolektīvi "iznākuši no skapja" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vācijā 185 aktieri un aktrises realizējuši kolektīvo "iznākšanu no skapja", paziņojot, ka starp viņiem ir lesbietes, geji, biseksuāļi, transpersonas, kvīri, interseksuāļi un nebinārās personas.  

Par to pavēstīja Vācijas izdevums "Süddeutsche Zeitung". Tajā publicēti 185 dalībnieku porteti un intervijas ar sešiem aktieriem.

Daži no viņiem jau bija publiski atzinuši, ka ir netradicionālas seksuālas orientācijas, tomēr daudzi no saraksta par to runāja pirmo reizi. 

"185 lesbietes, geji, biseksuāļi un transpersonas no aktieru vidus iznāk uz skatuves un prasa lielāku atzinību teātrī, kino un televīzijā Viņi grib sākt diskusiju ar iniciatīvu #actout un kopīgu manifestu," teikts izdevumā. 

Akcijas dalībnieki publicēja arī manifestu - tas pieejams 16 valodās un tajā norādīts, ka iepriekš aktieri nav varējuši atklāti runāt par savu privāto dzīvi, nebaidoties no sekām viņu karjerā, taču tagad tas esot beidzies. Tādējādi viņi mēģina šajā jautājumā iesaistīt plašāku sabiedrību. 

"Daudzveidība jau sen ir kļuvusi par realitāti mūsdienu Vācijas sabiedrībā. Bet šis fakts joprojām ir maz atspoguļots mūsu kultūras stāstījumos," teikts publikācijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu