Baltkrievija prasīs Latvijai izdot opozīcijas līderi Cepkalo (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi procedūru prezidenta vēlēšanām nepielaistā kandidāta Valērija Cepkalo izdošanai no Latvijas, pirmdienas vakarā vēstīja telekanāls "Belarusj 1".

"Izmeklēšanas komiteja nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai dokumentus par jautājuma iniciēšanu Latvijai par Valērija Cepkalo izdošanu. Pēc Izmeklēšanas komitejas datiem, Cepkalo apsūdzēts virknē korupcijas noziegumu, tostarp par kukuļu pieņemšanu īpaši lielā apmērā," vēsta telekanāls.

Cepkalo Baltkrieviju pameta pagājušā gada jūlijā pēc informācijas saņemšanas, ka tiek gatavota viņa aizturēšana, un sākotnēji devās uz Krieviju.

Šobrīd Cepkalo ar sievu Veroniku uzturas Latvijā.

Jūnija beigās Ģenerālprokuratūra likusi Iekšlietu ministrijai pārbaudīt "nelikumīgas darbības" faktus laikā, kad Cepkalo bijis Augsto tehnoloģiju parka vadītājs.

Cepkalo grasījās startēt 9.augusta prezidenta vēlēšanās, un viņš paudis kritisku nostāju par valsts galvu Aleksandru Lukašenko.

Centrālā vēlēšanu komisijas atteicās reģistrēt viņa kandidatūru, apgalvojot, ka daļa Cepkalo atbalstam iesniegto parakstu neesot derīgi.

Turklāt radās jautājumi par viņa dzīvesbiedri, kas neesot norādījusi, ka viņas īpašumā ir bankas "Priorbank" akcijas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu