Kaimiņš oficiāli kļuvis par apsūdzēto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Ģenerālprokuratūra vakar izsniegusi apsūdzību Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Patlaban lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Lietu tiesai plānots nodot tuvākajā laikā.

4. februārī Saeima piekrita kriminālvajāšanas sākšanai pret 13.Saeimas deputātu Kaimiņu. 

Kaimiņš apsūdzēts par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu. Par šādas normas pārkāpumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

2020. gada janvāra beigās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) jau bija pieņemts lēmums piemērot Kaimiņam aizdomās turētā statusu pēc Krimināllikuma panta par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu. Tas tika darīts, jo izmeklēšanas laikā iegūti papildu pierādījumi un mainījušies noziedzīga nodarījuma faktiskie apstākļi.

Vienlaikus birojs pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ daļā pret Kaimiņu par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā. KNAB sākotnēji kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu 2018.gada jūnijā aizturēja arī Kaimiņu. Kaimiņš iepriekš ir bijis šīs partijas viens no līderiem. Kriminālprocess pret Kaimiņu šajā jautājumā pēc būtības vēlāk tika izbeigts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu