Kādus riskus rada īstā vārda un uzvārda lietošana internetā? Skaidro eksperts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Donald Tong/Pexels

Mūsdienās sociālie tīkli ir kļuvuši par gandrīz vai neatņemamu cilvēku ikdienas daļu. Lai arī daudziem var šķist, ka interneta vide ir pilnībā droša, ir gadījumi, kuros pārlieka atklātība var izrādīties pat ļoti kaitīga, portālā "Ria Novosti" atklāj informāciju tehnoloģiju uzņēmuma vadītājs Vahs Zakarjans.

Krāpnieki, kuri atrod jūsu personas datus internetā, var rakstīt draugiem un ģimenes locekļiem ar mērķi izspiest naudu vai šantažēt, izmantojot publiski pieejami informāciju, stāstījis Zakarjans.

"Par šantāžas objektu var kļūt pat šķietami nenozīmīga informācija - aizraušanās ar azartspēlēm, alkohola pārmērīga lietošana vai ārpuslaulības "sakars". Labākajā gadījumā izspiedēji prasa tikai vienu maksājumu, taču nereti ir sastopamas situācijas, kurās maksāt nākas ilgstoši," piebildis eksperts.

Negatīvas sekas var būt arī tam, ka sociālajos tīklos tiek publicēta informācija par cilvēka atrašanās vietu.

"Tas ir kā uzaicinājums zagļiem: persona, kuras dati ir zināmi visiem, tagad atrodas citas valsts kūrortā, tātad - ir pienācis laiks nokļūt viņa mājās," atzīmējis eksperts.

Mūsdienās cilvēki aizvien biežāk sāk saprast, ka pārmērīga atvērtība internetā var kaitēt, tādēļ ir novērojama tendence nereģistrēties sociālajos tīklos ar īstajiem vārdiem un pāriet uz saziņu šifrētas ziņapmaiņas programmās. Arvien lielāks procents cilvēku apsver domu pilnībā izdzēsties no sociālajiem tīkliem, uztraucoties par savu datu drošību.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu