Kā noskaidrot, kurš čiepj jūsu bezvadu internetu? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Compare Fibre/Unsplash

Bezvadu internets, it īpaši globālās pandēmijas apstākļos, daudziem ir kļuvis par nepieciešamību ne tikai izklaidei un komunikācijai ar draugiem, bet arī profesionālajai darbībai. Par to, kā noskaidrot, vai interneta ātrums samazinās kāda "nelūgta ciemiņa" dēļ, portālam "RIA Novosti" pastāstījis IT speciālists Pāvels Mjasoedovs.

Internets ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, un saziņas pārtraukumi var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī kaitējumu, īpaši tiem, kuri ir spiesti strādāt attālināti. Ja atklājat, ka jūsu interneta ātrums ne vienmēr ir vienmērīgs un jaunas lapas ielāde prasa ilgāku laiku nekā parasti, iespējams, ka kāds izmanto jūsu tīklu.

Lai novērstu to, ka jūsu bezvadu tīklam pieslēdzas svešinieki, eksperts ieteicis lejupielādēt programmu, ar kuras palīdzību tiek konfigurēta lielākā daļa mūsdienu maršrutētāju.

"Pēc šādas programmas palaišanas būs redzamas visas maršrutētājam pievienotās ierīces, kā arī ar tām saistītie notikumu žurnāli - jūs varēsier redzēt, kas un kad tiešsaistē ir devies caur jūsu tīklu. Maršrutētāja jeb rūtera komplektā vienmēr ir norādījumi par konfigurēšanu un ierīces pārvaldīšanu - turpat jābūt arī informācijai par nepieciešamo programmu", atklājis Mjasojedovs.

Speciālists gan uzsvēris, ka visuzticamākais un vienlaikus vienkāršākais veids, kā pārbaudīt un aizsargāt savu tīklu, ir iestatīt spēcīgu un komplicētu paroli - vislielāko aizsardzību nodrošina paroles, kas sastāv no lielajiem un mazajiem burtiem, cipariem, kā arī pieturzīmēm un simboliem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu