Matemātiķis aprēķinājis, ka visu pasaulē esošo Covid-19 vīrusu iespējams ietilpināt vienā "Coca-Cola" bundžā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: akids.photo.graphy/Shutterstock.com

Covid-19 jau vairāk nekā gadu ir izmainījis mūsu dzīvi, bet kāds ir patiesais vīrusa lielums? Izrādās, ka to visu var ietilpināt vienā "Coca-Cola" bundžā, vēsta portāls "Lad Bible".

Šis ir viena britu matemātiķa aprēķins, kurš noskaidroja, cik daudz fiziskās vietas aizņems visas nelielās vīrusu daļiņas, kuras pašlaik cirkulē uz planētas, ja tās visas būtu saspiestas vienā telpā.

Pētījumā, kas parāda, cik lielu kaitējumu rada tik niecīgs daudzums vielas, matemātikas eksperts Kits Jeitss ir aprēķinājis, ka vīrusa daļiņas SARS-CoV-2 pasaulē ir aptuveni divi kvintiljoni jeb divi miljardi miljardu daļas. 

"Ir pārsteidzoši domāt, ka visas nepatikšanas, traucējumi, grūtības un dzīvības zaudējumi, kas radušies pēdējā gada laikā, varētu būt tik sīki," sacīja Jeitss.

SARS-CoV-2 diametrs vidēji ir tikai 100 nanometri jeb 100 miljarddaļas metra, un Jeitss sacīja, ka viņš ir aprēķinājis savu summu no šī skaitļa, ņemot to, lai pēc tam noskaidrotu sfēriskā vīrusa apjomu.

Jeitss aprēķināja, ka kopējais Covid-19 daudzums aizņems mazāk vietas nekā viena 330 ml "Coca-Cola" bundža.

Neskatoties uz salīdzinoši nelielo izmēru, Covid-19, protams, ir bijis nāvējošs, un visā pasaulē no vīrusa ir miruši vairāk nekā 2,34 miljoni cilvēku, un pasaulē ir apstiprināti aptuveni 107 miljoni saslimšanas gadījumu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu