Brāļiem Dukuriem neveiksmīga pirmā pasaules čempionāta diena

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Neveiksmīga pirmā pasaules čempionāta diena padevusies Latvijas skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem. Divu braucienu summā šobrīd astoto vietu ieņem Tomass, kamēr Martinam Dukuram vien 14. pozīcija.

Noslēdzošie divi braucieni norisināsies piektdien.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu uzrādīja Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (RBF) pārstāvis Aleksandrs Tretjakovs. Viņš par 0,07 sekundēm apsteidza vācieti Fēliksu Kaizingeru, bet Kristofers Grothers atpalika 0,16 sekundes.

Tomass Dukurs startā bija 17.ātrākais un trasi izbrauca visai "tīri", finišējot dalītā piektajā vietā. Viņš kopā ar britu Metu Vestonu līderim zaudēja 0,45 sekundes.

Martins Dukurs startā sasniedza septīto labāko rezultātu, trases vidusdaļā nespēja attīstīt pietiekami lielu ātrumu, kā arī pieļāva kļūdu īsi pirms finiša, kas viņam ļāva ieņemt vien 11.pozīciju. Viņš Tretjakovam zaudēja 0,85 sekundes.

Arī otrais brauciens Latvijas skeletonistiem bija nesekmīgs. Martins Dukurs vienubrīd trasē bija uz kritiena robežas un uzrādīja vien 17.rezultātu, summā atkāpjoties uz 14.vietu. Savukārt Tomass Dukurs kļūdījās ceturtajā un piektajā virāža, bet braucienā bija desmitais un atkāpās uz astoto vietu.

Tikmēr cīņa par godalgām solās būt gana spraiga. Līderpozīcijā joprojām ir Tretjakovs, četras sekundes simtdaļas atpaliek Kaizingers, bet vēl divas sekundes simtdaļas lēnāks ir Grothers. Braucienā šī trijnieka sportistiem vietas bija apgrieztā secībā.

Tuvākais medaļu pretendents, RBF pārstāvis Jevgēņijs Rukošujevs atpaliek 0,43 sekundes.

Tomass Dukurs līderim zaudē 1,07 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 1,01 sekundes attālumā. Martins Dukurs no Tretjakova atpaliek 1,83 sekundes.

Sacensībām pieteicās 33 sportisti, bet startēja 32.

Pirmajā braucienā sportisti startēja secīgi viņu numuriem, kamēr otrajā startēs no 20.vietas līdz pirmajai, bet pēc tam trasē dosies pārējie sportisti. Trešajā braucienā kamanas startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti sacensības noslēgs jau pēc trešā brauciena.

Martins Dukurs uzvarēja sezonas pirmajās četrās sacensībās, pa divām reizēm Siguldā un Insbrukā, Austrijas trasē vienā no posmiem dalot pirmo vietu ar Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (BFR) sportistu Aleksandru Tretjakovu. Nākamajās četrās sacensībās pa divām uzvarām bija Tretjakovam un vācietim Aleksandram Gasners.

Tomasam Dukuram sezonas labākie rezultāti bija Siguldā - ceturtā un otrā vieta.

Latvijas vadošie skeletonisti Pasaules kausa pēdējā posmā nepiedalījās, lai varētu labāk sagatavoties pasaules čempionātam. Tas gan netraucēja Martinam Dukuram nodrošināt savu desmito uzvaru kopvērtējumā, kamēr Tomass šīs sezonas griezumā bija trešais ar brāļa un Gasnera.

Martins Dukurus no 2011. līdz 2019.gadam uzvarēja piecos no sešiem pasaules čempionātiem, vienīgo reizi bez zelta paliekot 2013.gadā, kad Sanktmoricā piekāpās Tretjakovam. Olimpiskajās sezonās pasaules čempionāti netiek aizvadīti.

Savukārt pērn turpat Altenbergā viņš samierinājās ar ceturto vietu, piekāpjoties trim vāciešiem Kristoferam Grotheram, Akselam Jungkam un Gasneram. Goda pjedestāls toreiz bija 0,52 sekunžu attālumā, Martinam Dukuram tikai pēdējā braucienā uzrādot pirmā trijnieka rezultātu.

Tomass Dukurs pasaules čempionātos savu labāko rezultātu sasniedza 2015.gadā Vinterbergā, kur izcīnīja bronzu. Pērn viņš bija septītais.

Šajā pašā trasē 2012.gadā Martins Dukurs kļuva par Eiropas čempionu, bet viņa brālis - par vicečempionu. Pasaules kausā šeit Martins Dukurs uzvarējis četras reizes, visas pēc kārtas no 2012. līdz 2015.gadam. Tomasam Dukuram Altenbergā ir divas sudraba godalgas.

Jau ziņots, ka Latvijas skeletoniste Endija Tērauda ieņem 21.vietu pēc Altenbergas trasē notiekošā pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem.

Trešais un ceturtais brauciens norisināsies piektdien, kad kļūs zināmi čempioni, bet sestdien būs komandu sacensības. Nedēļas nogalē sezona noslēgsies ar bobsleja četrinieku sacensībām.

Pasaules kausa sezona 2020./2021.gadā noritēja tikai Eiropā, kur Latvijas, Vācijas un Šveices trasēs astoņās nedēļas nogalēs norisinājās sacensības skeletonā un bobslejā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu