Vīrietis Jaunzēlandē apgalvo, ka ir savācis vaļu vēmekļus vairāk nekā divu miljonu ASV dolāru vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Todd Cravens/Unsplash

61 gadu vecais Dankans Peins no Jaunzēlandes apgalvo, ka divus gadus rūpīgi pārmeklējot pludmales, ir atradis gana daudz materiāla, lai kļūtu par miljonāru, vēsta portāls "Daily Mail".

61 gadu vecais Dankans Peins ambru meklē jau kopš 2018. gada - viņš apmeklējot pludmales četras līdz piecas reizes mēnesī. Jaunzēlandietis savāc atrasto materiālu mājās, vairākus mēnešus žāvē un pēc tam notīra "oļus" no aļģēm un koraļļiem. Vīrietis apgalvo, ka ir iemācījies ambru atšķirt pēc smaržas.

Peins atklājis, ka piecus gramus savas ambras ir nosūtījis Austrālijas parfimērijam jaunu smaržu izveidei. Tas ir ilgs process, tāpēc rezultāts ir gaidāms tikai pēc diviem līdz trim gadiem.

Vīrietim ir bijusi iespēja pārdot reto vielu arī Singapūrā - pircējs piekritis Peinam samaksāt 20 tūkstošus dolāru un nopirkt lidmašīnas biļeti, taču, ieraudzījis preci, sācis šaubīties par tās autentiskumu.

Posted by Duncan Harold Payne on Sunday, 26 July 2020

Pēc Singapūras darījuma atcelšanas parfimērijas industrija ir atteikusies no darījumiem ar Peinu. Arī Otago Dabaszinātņu muzeja eksperti, kuri ir pētījuši vīrieša kolekcijas akmeņus, secinājuši, ka tā ir nevis ambra, bet gan pumeks un smilšakmens. Bet vīrietis neuztraucas un cenšas savus atradumus pārdot, izmantojot "Facebook".

"Katram ir jābūt tiesīgam kaut ko paņemt pludmalē un pēc tam to pārdot," apgalvojis vīrietis.

Ambra ir vaskaina viela, kas izdalās kašalotu zarnās - to bieži dēvē par "kašalotu vēmekļiem" vai "peldošo zeltu". Šo vielu parasti izmanto kā fiksatoru smaržu ražošanā un tā, atkarībā no ambras vecuma, var būt pat ļoti dārga - starptautiskajā tirgū cena par vienu gramu šīs vielas var sasniegt pat 45 ASV dolārus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu