FOTO ⟩ Pasaules uzmanība pievērsta Helsinkos radītam milzu mākslas darbam sniegā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pasaules uzmanību piesaistījis īslaicīgs, taču iespaidīgs mākslas darbs no tūkstošiem pēdu nospiedumiem sniegā golfa laukumā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, vēstī ziņu aģentūra AP.

Mākslas studiju rezidenta Jannes Pijko vadībā 11 brīvprātīgie uz sniega klātā lauka izveidoja virkni sarežģītu ģeometrisku ornamentu. Kopā dizaina elementi rada jūras zvaigznei līdzīgu vizualizāciju, ko ieskauj sešas milzīgas sniegpārslas.

Mākslas darbs, kas tika pabeigts divu dienu laikā, ir aptuveni 160 metrus diametrā liels. Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat" paziņoja, ka tas varētu būt lielākais zīmējums sniegā, kāds jebkad tapis Ziemeļvalstīs.

"Tas bija izaicinājums gan fiziski, gan vizuāli," trešdien, 10. februārī, "The Associated Press" sacīja Pijko, kurš arī iepriekš ir radījis vizualizācijas sniegā. Par fizisko un sociālo izaicinājumu viņš atsaucas uz spēju iedvesmot un vadīt cilvēku grupu radīt mākslas darbu, kā pamatā bija datorgrafikā radīts ģeometrisks dizains.

Pijko teica, ka "cilvēka smadzenēs ir kaut kas, kam patīk apaļas formas", un piebilda, ka zīmējumu vislabāk var novērot no gaisa.

Mākslas darbs klātienē būs vērojams īslaicīgi - līdz nākamajai snigšanai vai spēcīgam vējam.

Video: Mākslinieks pastāsta, kā radīts mākslas darbs

(Video somu valodā)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu