Mūziķis nelaiķa tēvoča skeletu pārvērš par elektrisko ģitāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūziķis no Floridas sava nelaiķa tēvoča mirstīgās atliekas pārtaisījis par elektrisko ģitāru, vēsta portāls "Lad Bible".

Atsakoties no apbedījumiem, kremācijām vai pat vienkāršas piemiņas plāksnītes, rokerim Jaago Anaksam ir izdevies caur sava nelaiķa tēvoča Filipa ribām ielikt ģitāras stīgas un savienot tās ar gūžas kauliem, kā rezultātā ģitāra strādā lieliski.

Anaks apgalvoja, ka viņa tēvoča, kurš nomira 1996. gadā, līķis tika repatriēts no dzimtās Grieķijas pēc tam, kad apbedīšanas vieta kļuva pārāk dārga. Tomēr grieķu pareizticīgo baznīca parasti nepiekrīt kremēšanai, tāpēc brāļadēlam vajadzēja izdomāt citu veidu, kā iznīcināt mirstīgās atliekas.

"Grieķu pareizticīgie netiek kremēti, un zemes gabals Grieķijā maksā 150 000 ASV dolāru (123 870 eiro). Bija ilgs repatriācijas process ar Valsts departamentu un apbedīšanas direktoru," sacīja Anaks. 

Tomēr, kad viņš galu galā dabūja 25 gadus vecāks mirstīgās atliekas, viņš izvēlējās tās pārvērst par instrumentu, un tas nebija viegls process.

"Tas prasīja pāris nedēļas, jo bija daudz izmēģinājumu un kļūdu," skaidroja 41 gadu vecais vīrietis. Tomēr, kad tā tika pabeigta, ģitāra darbojās tikpat labi kā jebkura cita.

Mūziķis uzstāj, ka pārtapšana par ģitāru ir piemērots veltījums savam onkulim, kurš gāja bojā autoavārijā 28 gadu vecumā. "Filips bija mazliet dumjš, bet ļoti nopietni izturējās pret ģitāru un smago metālu. Es izveidoju ģitāru kā cieņas apliecinājumu savam onkulim un viņa ietekmei uz mani kā smagā metāla ģitāristu," sacīja Anaks. 

Viņš apgalvoja, ka reakcija uz viņa šausminošo, tomēr iespaidīgi tehnisko darbu bijusi pozitīva. "Es neesmu dzirdējis sliktas atsauksmes. Pat mana māte, kurai nepatīk šī koncepcija, atzīst, ka Filips labāk būtu gribējis šādi, nekā apglabāts. Es aicinu ikvienu atrast savus unikālos veidus, kā svinēt savus tuviniekus, kuru šeit vairs nav," sacīja mūziķis. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu