Sacenšas ar Franču Rivjēru. "Bloomberg" Latviju ierindo galamērķos, ko vērts apmeklēt 2021. gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rudens rīts Daugavpilī
Rudens rīts Daugavpilī Foto: Ivars Soikāns/LETA

No Lapzemes līdz Indijai un no Senegālas līdz Antarktīdai. ASV medijs "Bloomberg" apkopojis 24 galamērķus, kurus vērts apmeklēt 2021. gadā, un to vidū ierindojas arī Latvija.

Lai gan tūrisma nozari smagi skārusi Covid-19 pandēmija, pastāv cerība, ka, aizvien vairāk cilvēkus vakcinējot, arī šajā nozarē pakāpeniski atgriezīsies "dzīvība".

"Bloomberg" ir iezīmējis ceļojumu galamērķus visos pasaules kontinentos un katram no tiem ir savs mērķis - no jauna atklāt lokālās kultūras un mākslu, atjaunot saikni apkārtējo vidi un dzīvnieku pasauli, kā arī atklāt pašam sevi no jauna.

Viens no medija izvēlētajiem galamērķiem ir Latvija. Kā viens no piemēram, ko vērts apskatīt, tiek izcelta viesnīcniekam Aleksim Bergam piederošā Rūmenes muiža, kurā pagājušajā vasarā atpūtniekiem bija iespēja pavadīt sociāli distancētas brīvdienas.

"Ar pieciem plašiem "suite" numuriem baroka muižā, vēl pieciem dzīvokļiem eleganti pārbūvētos staļļos un saunu pie ezera Rūmenes muiža no visa reģiona piesaistījusi viesus, kuri parasti vasaras pavadītu Franču Rivjērā," raksta "Bloomberg".

Medijs paredz, ka šāda arhitektūras saglabāšanas tendence augs, un aizvien vairāk muižu īpašnieku tās piedāvās apmeklētājiem no visas pasaules.

Kā citus variantus, kas sacenšas ar franču muižām, "Bloomberg" izceļ Kukšu muižu un "Villu Santa".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu