Vīrietis Lielbritānijā cieš no slimības, kas viņam liek nemitīgi atraugāties jau astoņus mēnešus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Matthias Zomer/Unsplash

Kāds bijušais taksists no Birmingemas pilsētas Lielbritānijā cieš no visai neparastas un traucējošas slimības - vīrietis jau vairāku mēnešu garumā nespēj beigt atraugāties, kas ir ievērojami ietekmējis viņa privāto un profesionālo dzīvi, vēsta portāls "Lad Bible".

Maikls Orailijs, divu bērnu tēvs, medijiem atklājis, ka noslēpumainā liga viņu ir piemeklējusi pēc tējas tases baudīšanas 2020. gada jūnijā. Vīrietis ir vērsies pie ārstiem, kad konstatējis, ka ik pēc septiņām minūtēm nekontrolēti atraugājas, turklāt atraugas paliek aizvien garākas un skaļākas. Mediķi 61 gadu vecajam vīrietim līdz šim nav spējuši palīdzēt.

Vīrietis stāstījis, ka atraugāšanās lēkmes viņu visbiežāk piemeklē pēc šķidruma uzņemšanas un brīžiem turpinās tik ilgi, ka šī parādība ir padarījusi viņa dzīvi par "elli".

"Pēc tējas pauzes devos uz golfa laukumu, kur atraugas turpinājās. Spēles partneris man iedeva konfekti, taču tā, šķiet, padarīja manu stāvokli tikai sliktāku. No sākuma es tam nepievērsu pārlieku uzmanību, līdz nākamajā dienā pamanīju, ka atraugas turpinās," stāstījis Orailijs.

Vīrietis teicis, ka "nu atraugas mani piemeklē aptuveni reizi septiņās minūtēs - dažkārt tā ir tikai viena, taču ir gadījumi, kuros mani piemeklē "atraugāšanās lēkme". Šis fenomens ir līdzīgs žagām - es nejūtu, kad tuvojas kārtējā atrauga".

Pašlaik mediķu ticamākais izskaidrojums ir aerofāgija - pastiprināta gaisa rīšana un uzkrāšanās kunģī. Orailijs gan ir izteicies, ka cer uz citu diagnozi, ņemot vērā to, ka šis stāvoklis mēdzot ilgt pat divus gadus.

Ārsti vīrietim ir izrakstījuši medikamentus, taču tie nav līdzējuši. Orailijs tāpat ir vairākas reizes tiešsaistē konsultējies ar neirologu, taču arī šī medicīnas profesionāļa piesaiste nav rezultējusies ar panākumiem.

"Šīs atraugas ir kļuvušas aizvien skaļākas. Pašlaik atrodos darba meklējumos, taču man nav veicies - kurš gan gribētu nodarbināt cilvēku, kurš ir pēc pāris minūtēm atraugājas?", par savām grūtībām stāstījis Lielbritānijas iedzīvotājs.

Viņš minējis, ka vienīgais veids, kā likt atraugām mitēties, ir apgulšanās.

"Lai kas tas arī nebūtu, es ceru, ka man izdosies šo stāvokli atrisināt - viss, ko es vēlos, ir iespēja izbaudīt tējas tasi bez skaļām atraugām," izteicies Orailijs.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu