Kā sokas astoņus gadus vecajam zēnam, kurš piedzima ar diviem procentiem smadzeņu masas? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kreisajā pusē - Noasa Vola galvas uzņēmums, labajā - normāla smadzeņu attīstība mazulim.
Kreisajā pusē - Noasa Vola galvas uzņēmums, labajā - normāla smadzeņu attīstība mazulim. Foto: Shellybobbins/Facebook

Astoņus gadus vecais Noass Vols ir dzīvespriecīgs un aktīvs zēns no Lielbritānijas. Cilvēkiem, kuri nav pazīstami ar zēna stāstu, nemaz nevarētu ienākt prātā, ka Noass ir piedzimis ar pavisam retu deformāciju - puika ieradies šajā pasaulē ar vien diviem procentiem no normālās zīdaiņu smadzeņu masas.

Bērna vecākiem, Šērlijai un Robam Voliem, ārsti piecas reizes grūtniecības laikā ir piedāvājuši to pārtraukt, taču pāris ir atteicies. Zēnam vēl esot mātes miesās ir izvirzītas pavisam neiepriecinošas prognozes - Noasam tikpat kā nebija izveidojusies smadzeņu masa, kā arī bijusi mugurkaulu aptverošās membrānas deformācija.

Vecāki, neraugoties uz sarežģītajiem apstākļiem, ir pieņēmuši lēmumu laist bērnu pasaulē, par spīti ļoti mazam izdzīvošanas iespējas procentam. 

"Domāju, ka, ja šādu opciju piedāvātu jaunākiem cilvēkiem, viņi būtu pakļāvušies spiedienam un izbeiguši grūtniecību. Esam jau pieredzējuši vecāki, tādēļ zinājām, kā pieņemt pašiem savu lēmumu. Esam pozitīvi noskaņoti cilvēki, tādēļ vēlējāmies dēlam dot iespēju dzīvot," medijiem stāstījis Robs Vols, pieminot, ka viņu ģimenē pirms Noasa pasaulē jau bija nākušas divas meitiņas.

Pārsteidzošā kārtā Noasa smadzenes ar laiku ir "ataugušas" - trīs gadu vecumā zēnam jau ir bijuši 80% no ierastā smadzeņu apjoma.

Nu Noass ir pārsniedzis visas medicīnas profesionāļu ekspektācijas un spēj izmantot visas savas maņas, ir aktīvs un runātīgs.

Daži medicīnas eksperti ir izteikuši hipotēzi, ka zēna smadzenes esot bijušas "iespiestas" kādā citā galvas dobumā un ar laiku iegūlušas atpakaļ tām paredzētajā vietā, taču Noasa vecāki par šādu versiju ir visai skeptiski.

"Ja viņa smadzenes būtu bijušas "saspiestas", mūsu dēls, visticamāk, būtu ar smagām garīgās veselības problēmām, taču tā, kā redzat, nav," televīzijas raidījumā "Good Morning Britain" atklājis Noasa tēvs.

Astoņgadīgais zēns turpina baudīt dzīvi un uzlabot savu veselības stāvokli - puika, kurš nesen ir parādījies Lielbritānijas televīzijā kā palīdz laika ziņu dienestam, nesen ir veiksmīgi pārcietis operāciju, kas viņam ļāvusi atbrīvoties no smadzeņu dobumā uzkrātā fizioloģiskā šķidruma.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu