Skudra: Gribam saprast, kāda ir šīs komandas nākotne

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti un komandas galvenais treneris Pēteris Skudra
Rīgas "Dinamo" hokejisti un komandas galvenais treneris Pēteris Skudra Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Zaudējumā izbraukumā Jaroslavļas "Lokomotiv" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien Rīgas "Dinamo" sastāvā laukumā tika laisti daudz jauno hokejistu, tādējādi jau raugoties nākotnē, pēcspēles preses konferencē teica rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra.

"Dinamo" sezonas pēdējā izbraukuma pirmajā spēlē viesos ar 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Vārtus Rīgas kluba labā guva Roberts Bukarts.

Mačā ar "Lokomotiv" piedalījās septiņi 2000.gadā dzimuši un jaunāki hokejisti.

"Ja ne tagad, tad kad iesaistīt jaunos?" ar retorisku jautājumu par sastāva atjaunošanu atbildēja Skudra.

"Jau esmu teicis, ka uzskatu, ka komandā jau sen vajadzēja sākt paaudžu maiņu. Mums vispirms ir jādod iespēja jaunajiem parādīt, ko viņi šāda ranga mačos, spēlējot uz rezultātu, var izdarīt. Gribam saprast, kāda ir šīs komandas nākotne, kurš var progresēt, kurš var iet laukumā un dot labumu komandai ar savu spēli. Tāpēc mums ir jāpaņem maksimums no tās situācijas, kādā komanda šogad atrodas. Nevis vienkārši pabeigt sezonu, bet darīt to ar skatu nākotnē."

Vērtējot spēli, treneris atzīmēja, ka "mūsu pietika vienam periodam, 20 minūtēm - spēles disciplīnai, spēles uzdevuma izpildei un koncentrācijai". Skudra piebilda, ka otrajā periodā Jaroslavļas komanda nedaudz uzlaboja sniegumu un lieliski izmantoja savus vārtu gūšanas momentus.

Komandā pietrūkst spēlētāju kodola, kurš varētu palīdzēt komandai izturēt grūtos brīžus.

"Mums ir bijušas spēles, kuras labi aizvadām un kurās mums nedaudz pietrūkst līdz panākumam. Piemēram, iepriekšējo maču ar Kazaņas "Ak Bars" ļoti labi spēlējām. Arī šodien sākām labi, taču, tiklīdz laukumā sāk neveikties, mums pietrūkst solīduma un spējas pretoties," saka Skudra, piebilstot, ka hokejisti grib spēlēt, bet pietrūkst pieredzes.

Uz jautājumu par trenera līdzdalību komandā nākotnē Skudra atbildēja, ka tieši par līgumu ar kluba vadību nav runāts, taču ir bijušas pārrunas par to, ka komanda tiek gatavota nākotnei un tiek veikta paaudžu maiņa.

"Dinamo" ar 25 punktiem 56 dueļos ir pēdējais starp 11 Rietumu konferences klubiem, bet "Lokomotiv" ar 76 punktiem ir ceturtā un jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

"Dinamo" šajā izbraukumā devusies ar trim vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem. Hokejistu vidū vairs nav kanādietis Džeisī Lipons, jo viņš pēc mača ar "Ak Bars" nolēma karjeru turpināt Zviedrijas čempionātā.

Savainojuma dēļ izbraukumā nedevās vārtsargi Ivans Naļimovs un Staņislavs Gaļimovs. Tāpat sastāvā nav traumētie Gļebs Zirjanovs, Lauris Dārziņš, Emīls Ģēģeris un Daņila Larionovs. Aizsargs Kristaps Sotnieks palicis Rīgā un turpinās trenēties, bet Miks Tumanovs, Kārlis Bucenieks, Gļebs Prohorenkovs un Rūdolfs Polcs pievienojušies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu