"Sajutu, kā kāds iekož dibenā!" Sievieti ASV pārsteidz āra tualetes podā paslēpies lācis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Kādai sievietei Aļaskas štatā ASV āra tualetes apmeklējums ir izvērties par vienu no dzīves neticamākajiem notikumiem - "brilles" otrā pusē viņu sagaidījis lācis, vēsta ziņu aģentūra AP.

"Apsēdos uz poda un uzreiz sajutu, ka kāds iekož man dibenā. Es uzreiz piecēlos un iekliedzos," AP atklājusi Šenona Stīvensa. Sieviete kopā ar savu brāli un viņa draudzeni ir ieradusies Aļaskas dienvidaustrumos, lai atpūstos ģimenes īpašumā esošajā jurtā.

Šenonas brālis, izdzirdējis kliedzienu, devies uz mazmājiņu, kas atrodusies aptuveni 50 metru attālumā no viņu naktsmītnes. Tualetes telpā vīrietis sastapis māsu, kas apkopusi savu brūci. 

Sākotnēji abi domājuši, ka Šenonai ir iekodis kāds mazs dzīvnieks, vāvere vai cauna, taču tad, kad vīrietis ir pacēlis poda vāku, viņam atklājies visai biedējošs skats.

"Pacēlu vāku un tā līmenī ieraudzīju lāča seju, kas mierpilni skatījās man acīs," stāstījis Stīvenss. Viņš zibenīgi aizvēris vāku, pastāstījis par atklājumu māsai un abi steigšus devušies uz jurtu, kur apkopuši nelielo brūci.

"Tā mazliet asiņoja, taču nekas traks nebija noticis," izteikusies sieviete.

Nākamajā rītā atpūtnieki atklājuši, ka viņu īpašums ir pamatīgi nopēdots, taču nospiedumu īpašnieks bija devies tālāk savās gaitās. Stīvensi pieņem, ka lācis varētu būt ierāpies āra tualetes bedrē caur būves aizmugurē esošu vāku.

"Pieņemu, ka tā nebija sliktākā miga ziemas sezonai," izteikusies lāča apskrambātā sieviete.

Aļaskas Dabas departamenta pārstāvis Karls Kohs medijiem atklājis, ka tas, visticamāk, esot bijis melnais lācis - no notikuma vietas aptuveni kilometra attālumā dzīvojošs vīrietis pēc divām dienām viņam nosūtījis attēlu ar šīs sugas pārstāvi, kurš bija paviesojies viņa īpašumā. Vīrietis esot uzkliedzis lācim, taču tas neesot reaģējis un ir uzvedies samērā miegaini.

Eksperts atklājis, ka reģionā cauru gadu ir sastopami ķepaiņi - pēdējais gads esot bijis īpaši problemātisks, jo upēs bijis salīdzinoši maz lašu, savukārt pļavās un mežos - ogu.

"Ja lācis pirms došanās ziemas miegā nav uzkrājis gana daudz rezervju, pastāv iespēja, ka tas pasiro apkārt arī ziemā vai "pamostas" agrāk," stāstījis Kohs.

Eksperts pieļāvis, ka ķepainis Stīvensai gan nav iekodis, bet gan vienkārši uzšāvis ar ķepu. Katrā gadījumā, sieviete medijiem stāstījusi, ka turpmāk krietni lielāku uzmanību pievērsīšot tualetes poda inspekcijai pirms tā lietošanas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu