Miljoniem iedzīvotāju trūkst ūdens un elektrība! Baidens pasludina humāno katastrofu Teksasā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Thesamphotography/shutterstock.com

ASV dienvidrietumu štatos plosās liela sniega vētra, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -30. ASV prezidents Džo Baidens Teksasā ir izsludinājis lielu katastrofu laikapstākļu dēļ, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Šīs nedēļas sākumā bez elektrības palika 3,3 miljoni māju un uzņēmumu. 

Vismaz 14 miljoniem cilvēku joprojām ir grūti piekļūt tīram ūdenim un teju 60 cilvēki ir gājuši bojā aukstā laika dēļ.

Gandrīz puse valsts iedzīvotāju ir saskārušies ar ūdensapgādes traucējumiem, jo aukstais laiks ir bojājis ūdens sistēmu.  

Baltā nama paziņojumā Baidens sacīja, ka viņš esot nosūtījis "federālo palīdzību, lai palīdzētu vietējiem atveseļošanās pasākumiem apgabalos, kurus ietekmējušas smagas ziemas vētras".

Baidens rakstīja, ka palīdzība ietver pabalstu izsniegšanu pagaidu mājokļiem un māju remontam, izmaksu aizdevumus neapdrošinātu īpašuma zaudējumu segšanai, kas palīdzēs privātpersonām un uzņēmumiem atgūties no katastrofas sekām.

Vairākos ASV štatos ir aizsalušas ūdens caurules. Arī vairāki dienvidu štati, kurus šonedēļ skārušas sniega vētras, ziņoja par ūdensapgādes nepiejamību.

Laikapstākļu dēļ tika pārtraukta ūdens piegāde arī Misisipi, kur dzīvo aptuveni 150 000 cilvēku, kā arī Memfisas pilsētā, kurā dzīvo vairāk nekā 651 000 iedzīvotāju.

Memfisas pilsētas amatpersonas sacīja, ka ūdens piegādes iekārtas ir atsākušas darboties, taču 43 000 mājsaimniecībās joprojām nav ūdens.  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu