Dvīņubrāļi Brazīlijā pēc operācijas kļūst par dvīņumāsām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Julia Caesar/Unsplash

Dvīņubrāļi Brazīlijā ir vienlaikus veikuši dzimuma maiņas operācijas - tas ir pirmais šāda veida precedents pasaulē, vēsta portāls "Daily Mail".

19 gadus vecā Meila un Sofija medijiem ir atklājušas, ka jau kopš pavisam agras bērnības nav sevi identifcējušas kā zēnus.

"Es vienmēr esmu mīlējusi savu ķermeni, taču man diskomfortu radīja esošie dzimumorgāni," teikusi Meila, kas pašlaik studē medicīnu Argentīnā. Medijiem stāstīts, ka dvīņi jau kopš bērnības ir sapņojuši mainīt dzimumu, neraugoties uz apkārtējo apsmieklu un neizpratni. Meilas un Sofijas māte žurnālistiem ir stāstījusi, ka savus bērnus vienmēr ir uztvērusi kā meitas.

Dvīņiem 14. februāri vienlaicīgi tika veiktas piecas stundas garas dzimuma maiņas operācijas - sarežģītās medicīniskās manipulācijas ir noritējušas privātklīnikā Brazīlijas pilsētā Blumenavā.

"Šis ir vienīgais reģistrētais gadījums pasaulē, kad dvīņiem, kuri pēc piedzimšanas ir iedalīti vīriešu kārtā, vienlaicīgi ir veiktas dzimuma maiņas operācijas," sacījis dvīņu ārsts Hosē Karloss Martins.

Meila sacījusi, ka raudājusi no laimes, kad pirmoreiz ieraudzījusi sevi spogulī.

"Mana pirmā duša pēc operācijas bija maģiska," teikusi jauniete. Viņas māsa Sofija ir atturīgāka, atzīmējot, ka nevar pilnībā priecāties, jo viņas "dzīvo vistransfobiskākajā valstī pasaulē".

Sofija uzsvērusi, ka dvīņu radinieki vienmēr ir viņas atbalstījuši, taču tas nemazina vardarbības draudus no līdzcilvēku puses. Līdzekļus operācijai sagādājis māsu vectēvs, kurš pārdevis savu māju. Meila atklājusi, ka viņas mērķis ir iegūt ārsta grādu, lai spētu vectēvam nopirkt jaunu mājokli.

Brazīlijas nacionālā transvestītu un transseksuāļu biedrība 2020. gadā ir reģistrējusi 175 transseksuāļu slepkavības - tas ir augstākais šāda veida noziegumu skaits pasaulē.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu