Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests asi nosoda Gvinetas Paltrovas padomus, kā atgūties no Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NHS) aicinājis amerikāņu aktrisi Gvinetu Paltrovu pārtraukt dezinformācijas izplatīšanu. 

Aktrise ieteica koronavīrusa infekcijas sekas ārstēt ar "intuitīvu ēšanu", zāļu kokteiļiem un regulāru infrasarkano staru saunas apmeklējumu. 

"Pēdējās dienās Gvineta Paltrova diemžēl ir cietusi no koronavīrusa radītajām sekām. Mēs novēlam viņai visu to labāko, taču daži no viņas sniegtajiem padomiem neatbilst NHS vadlīnijām," norādīja aprūpes sistēmas direktors Stefens Pauiss. 

Viņš uzsvēra, ka pandēmija ir "jāuztver nopietni". 

Paltrova publiski dalījās ar video, kurā atklāja, ka bijusi inficējusies ar Covid-19 un pēc tam piedzīvojusi lielu nogurumu un "smadzeņu miglu". Šā iemesla dēļ viņa devusies pie funkcionālās medicīnas praktiķa, kurš viņai izstrādājis ārstēšanās programmu. Aktrise video atsaucās uz rakstiem, kas it kā apstiprinot ārstēšanās metožu efektivitāti. 

Paltrova ārstēšanās ietvaros ievēro augu izcelsmes un zemu ogļhidrātu produktu diētu,  ēdot produktus, kuros ir daudz tauku un mērens daudzums olbaltumvielu. Viņa arī neēd līdz pulksten 11 un apmeklē saunu. 

"Tāpat kā vīruss, arī dezinformācija izplatās pāri robežām, un tā mutējas un attīstās. Tāpēc es domāju, ka "YouTube" un citām sociālo mediju platformām ir jāuzņemas atbildība. Mums ir nopietni jāuztver Covid-19 un jāklausās nopietna zinātne. Visiem influenceriem, kuri izmanto sociālos tīklus, ir pienākums par to uzņemties atbildību un rūpēties," skaidroja NHS direktors, atsaucoties uz Paltrovas ieteikto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu