"Domāju, ka viņš aizies pavasarī!" Tihanovska ir pārliecināta, ka Lukašenko režīms kritīs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svetlana Tihanovska.
Svetlana Tihanovska. Foto: AFP / Scanpix

Tuvāko mēnešu laikā pienāks gals Aleksandra Lukašenko režīmam, kas Baltkrievijā pie varas bijis 26 gadus, intervijā vācu avīzei "Bild" paudusi opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska.

Tihanovska uzskata, ka Lukašenko sakāve būs neizbēgama un ka pie tās novedīs Eiropas Savienības (ES) un ASV izdarītais spiediens uz viņa režīmu.

"Spiediens pieaugs dienu no dienas, un kādā brīdī Lukašenko tas kļūs neizturams. Tad viņš aizies," intervijā sacīja Tihanovska.

"Lukašenko režīms kritīs jau šogad. Domāju, ka viņš aizies pavasarī."

Tihanovska norādīja, ka svarīgs faktors būs arī iekšējais spiediens. "Kad visi, kuri ir pret, rīkosies dažādos veidos. Mēs esam vairākums," viņa uzsvēra.

"Pēdējā pusgada laikā ir mainījusies visa valsts, katrs cilvēks ir mainījies. Neviens nespēj baltkrieviem no galvas izdauzīt domu par brīvību un pašcieņu. Tauta vairs nekad neatgriezīsies verdzībā, no kuras ir izgājuši. Tagad mēs esam brīvi, un šī sajūta tikai pieņemas spēkā," uzsvēra Tihanovska.

2020.gada 9.augustā Baltkrievijā notika prezidenta vēlēšanas, kurās oficiāli sesto termiņu ieguva valsts autokrātiskais līderis Aleksandrs Lukašenko, kurš pie varas atrodas 26 gadus. Taču Baltkrievijas opozīcija un daudzas Rietumvalstis vēlēšanu rezultātus neatzīst, norādot uz plašu rezultātu viltošanu un kandidātu nepielaišanu. Pēc vēlēšanām Baltkrievijā sākās plašas protesta akcijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu