LTV atbild kritikai par to, vai "Kilograma kultūras 2020" tiešraidē tika ievēroti drošības pasākumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

27. februāra vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) tiešraidē tika pasniegtas Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā – “Kilograms kultūras 2020”. Vairākiem skatītājiem radās jautājums, vai pasākumā tika ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Skatītāji vērsa uzmanību uz to, ka starp vakara vadītājiem - Kristīni Želvi un Gustavu Terzenu - netika ievērota divu metru distance, kā arī netika lietotas sejas maskas. 

Tāpat nominanti  esot sarokojušies, samīļojušies un pat apmainījušies apsveikuma bučām. 

Reaģējot uz izskanējušajiem pārmetumiem, LTV savā oficiālajā "Twitter" kontā norādīja: "LTV komandai, kas iesaistīta tiešraides nodrošināšanā, ir veikti Covid-19 testi. Vadītāji ir vienā “burbulī”, un šis risinājums tiešraides nodrošināšanā ir saskaņots ar SPKC [Slimību profilakses un kontroles centrs - red.]."

"Ar SPKC konsultējāmies pirms ceremonijas norises, un SPKC bija informēts par visiem drošības pasākumiem, kas īstenoti ceremonijas laikā," teikts citā tvītā.

Kā zināms, pašreizējie Ministru kabineta noteikumi paredz, ka televīzijas un radio raidījumu veidotājiem jānodrošina, ka klātienē studijā raidījuma vadītājs un intervējamais lieto mutes un deguna aizsegus, ja intervija notiek ilgāk par 15 minūtēm. 

Savukārt mutes un deguna aizsegu publiskās iekštelpās drīkst nelietot gadījumos, kad tiek sagatavota vai notiek kultūras vai reliģiskas norises tiešraides translācija vai ieraksts.

Foto: Balvas "Kilograms kultūras 2020" pasniegšanas ceremonija 

Atgādinām, ka sabiedrības izteikto bažu dēļ par epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu "Muzikālās bankas" ceremonijas norises laikā, kā arī pēc tās Kultūras ministrija (KM) vērsās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). Kā zināms, "Muzikālā banka" ir ikgadēja Latvijas Radio norise-tiešraide, kura tiek pārraidīta Latvijas Televīzijā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu