"Ventspils" basketbolisti pagarinājumā uzvar "Liepāju" un atgriežas cīņā par otro vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kriss Kofijs.
Kriss Kofijs. Foto: https://www.facebook.com/bcventspils/

"Ventspils" komanda otrdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 96:92 (21:16, 24:30, 17:17, 24:23, 10:6) papildlaikā pārspēja "Liepāju".

Izcīnītā uzvara ventspilniekiem ļāva panākt otrajā pozīcijā esošo "Ogri".

"Ventspils" komandā ar 23 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Kriss Kofijs, 18 punktus guva Artūrs Ausējs, 16 punkti bija Mārim Gulbim, bet desmit un deviņi punkti, kā arī astoņas atlēkušās bumbas, bija Andrejam Šeļakovam un Viljamam Reimenam.

Liepājniekiem 18 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Renāram Birkānam, pa 15 punktiem guva Dāvis Geks un Roberts Krastiņš, 12 punktus guva Iļja Gromovs, 11 punkti bija Zigmāram Raimo, bet desmit punkti un deviņas bumbas zem groziem - Guntim Sīpoliņam.

Ventspilnieki pirmajā ceturtdaļā pēc izrāviena 12;2 ieguva astoņu punktu pārsvaru, bet nākamajā nogrieznī liepājnieki pārņēma vadību un puslaiku uzvarēja ar 46:45. Trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieku pārsvars svārstījās no viena līdz deviņiem punktiem, bet sekojošajā ceturksnī "Ventspils" izlīdzināja rezultātu un mača noslēdzošās desmit minūtes ritēja spraigā cīņā par uzvaru.

Sākoties pamatlaika pēdējai pusminūtei, "Liepāja" bija vadībā ar 85:83 un ar uzbrukuma tiesībām. Ventspilnieki cīņā par bumbu pārkāpa noteikumus, kas deva Robertam Blumbergam iespēju izpildīt divus soda metienus, no kuriem viens sasniedza savu mērķī. Atbildes uzbrukumā Guntis Sīpoliņš patraucēja Kristapam Medisam izpildīt tālmetienu, alūksnietis stājās uz soda metienu līnijas un bija nekļūdīgs visas trīs reizes - 86:86 deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Pēdējās sekundēs Blumbergs ar sarežģītu metienu pēc pagrieziena trāpīja pa groza vairogu, rezultāts palika nemainīgs un cīņa turpinājās pagarinājumā. Papildlaika otrajā minūtē Mediss ieguva viesiem vadību, ko 68 sekundes pirms beigu signāla Roberts Bērziņš ar tālmetienu sadzēsa (92:92). Nākamajā uzbrukumā Gulbis pēc caurgājiena izvirzīja "Ventspili" vadībā, turpinājumā viesiem noturoties aizsardzībā un svinot uzvaru at 96:92.

Arī šosezon iepriekšējās divās spēlēs pārāki bija "Ventspils" basketbolisti, izcīnot uzvaras ar 92:91 un 73:64.

Abas vienības aizvada neveiksmīgu nogriezni - vēju pilsētas klubs piedzīvojis četrus zaudējumus pēc kārtas, bet šodienas pretiniekiem ir četras neveiksmes pēdējās sešās cīņās.

Latvijas komandu grupā līdere ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir "VEF Rīga", tālāk ar 12 uzvarām 18 cīņās ir "Ogre" un "Ventspils". "Liepāja" 18 spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras, Valmieras komandai 19 dueļos ir piecas uzvaras, kamēr "Latvijas Universitāte" 21 spēlē tikusi pie diviem panākumiem.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu