Miljardieris grasās radīt jaunu pilsētu ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Mccv/shutterstock

ASV biznesmenis un miljardieris Īlons Masks Teksasas štatā grasās veidot jaunu pilsētu, kuras nosaukums būs Stārbeisa (Starbase). Par to miljardieris paziņoja sociālajā tīklā "Twitter".

Viņš rakstīja: "Radīsim Stārbeisas pilsētu (Teksasā)." Vēlāk Masks gan precizēja, ka šī pilsēta sevī iekļaus Bokačikas ciemata teritoriju. Tieši šeit atrodas Maska vadītās kompānijas "SpaceX" izmēģinājumu poligons.

Maska iniciatīvu radīt jaunu apdzīvotu vietu ir apstiprinājusi Kameronas apriņķa tiesa.

"Vairākas pēdējās dienas "SpaceX" oficiāli runā ar Kameronas apriņķa varasiestādēm par Īlona Maska ieinteresētību iekļaut Bokačikas ciematu jaunveidojamajā Stārbeisas pilsētā," norāda tiesas pārstāvji.

Savukārt tiesnesis Edijs Trevino intervijā "Bloomberg" sacīja, ka uzņēmējam un viņa kompānijai būs jāpārvar "daudz šķēršļu un grūtību, pirms īstenosies šie plāni, jo ar vienu tvītu pilsētas radīšanai nepietiek".

Iepriekš vēstīts, ka Masks pārcēlās no Kalifornijas štata uz Teksasu. Tāpat Masks apsver iespēju pārcelt "Tesla" galveno mītni no Kalifornijas uz Teksasu vai Nevadu. Viņš norādīja, ka Kalifornija "pārāk atslābinājās ekonomiskā līdera pozīcijā", līdz ar to miljardierim šis štats nešķiet tik pievilcīgs kā iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu