Japāņu miljardieris meklē astoņus cilvēkus ceļojumam ap Mēnesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BBC/twitter.com

Japāņu miljardieris Jusaku Maedzava uzaicinājis astoņus māksliniekus doties viņam līdzi ceļojumā ap Mēnesi ASV privātās kompānijas "SpaceX" kosmosa kuģī, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Maezeva sākotnēji sacīja, ka plāno uzaicināt pievienoties sešus līdz astoņus māksliniekus ceļojumā ap Mēnesi.

Taču trešdien, 3. martā, viņš savā sociālā tīkla "Twitter" kontā ievietoja videoklipu, kurā pasludināja atklātu pieteikšanos.

"Es aicinu Jūs pievienoties man šajā misijā. Astoņi cilvēki no visas pasaules. Es vēlos, lai pievienotos cilvēki no visdažādākajām izcelsmēm," viņš pavēstīja vietnē "Twitter".

Maezeva sacīja, ka viņš maksās par visiem brauciena izdevumiem, tāpēc tie, kas dosies kopā ar viņu, lidos bez maksas.

Pēc viņa teiktā, kandidātiem jāatbilst tikai diviem kritērijiem: jābūt gataviem radoši iziet ārpus robežām un jāvēlas palīdzēt citiem apkalpes locekļiem paveikt to pašu.

Kopumā kosmosa kuģī būs desmit līdz 12 cilvēki, kuri aplidos Mēnesi un atgriezīsies uz Zemes.

Potenciālajiem kosmosa ceļotājiem jāreģistrējas līdz 14.martam un sākotnējā atlase tiks veikta līdz 21.martam. Pēc tam sekos nākamās atlases kārtas, tostarp intervija un medicīniskās pārbaudes.

Šobrīd "SpaceX" veic vairākkārt izmantojamās raķetes "Starship" prototipu izmēģinājumus, ar kuru kompānija plāno veikt lidojumus uz Mēnesi, Marsu un tālāk.

Plānots, ka misija, kura nodēvēta par "dārgo mēnesi", lidos 2023. gadā.

2018.gadā tika paziņots, ka Maedzava kļuvis par pirmo cilvēku, kurš iegādājies vietu "SpaceX" izstrādātajā kosmosa kuģī, ar kuru paredzēti lidojumi uz Mēnesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu