Juhņēviča: Marts mums būs ļoti izaicinošs Covid-19 vakcīnu trūkuma dēļ (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā visu marta mēnesi gaidāms akūts vakcīnu pret Covid-19 trūkums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Vakcinācijas biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Intervijā Juhņēviča atzina, ka Vakcinācijas birojs cenšas pieturēties pie nospraustā mērķa – 2000 vakcinēti cilvēki dienā. Šis mērķis ir sasniegts pagājušajā nedēļā, un plāns ir to izpildīt arī šajā nedēļā. Vakcinācijas temps un jauda Latvijā palielinās, bet to ļoti ietekmē vakcīnu trūkums.

Vakcinācijas biroja vadītāja uzsvēra, ka uz nākošo nedēļu Latvijā varētu nedaudz labāka situācija, jo plānota kārtējā "AstraZeneca" vakcīnu piegāde, bet aiznākamajā nedēļā jau ir plānota gan "AstraZeneca", gan Moderna" vakcīnu piegādes.

"Bet jebkurā gadījumā man jāsaka ļoti godīgi, ka marta mēnesis mums būs ļoti izaicinošs tieši vakcīnu piegādes dēļ," stāsta Juhņēviča.

Viņa norādīja, ka patlaban noliktavās nav vakcīnu – visas ir izvadātas medicīnas iestādēm un ģimenes ārstu praksēm. Laikā no 8. marta līdz 14. aprīlim plānota 164 000 vakcīnu piegāde. Tostarp 8. martā tiek gaidīta "Pfizer" un "BioNTech" 1170 vakcīnu piegāde, bet 9. martā – 24 000 "AstraZeneca'' vakcīnas.

"Man uzreiz jāsaka un jābrīdina, ka plāni visu laiku ir mainīgi. Šīs ir neapstiprinātās  piegādes. Tās plānotas, bet tās joprojām nav apstiprinātas.

Šī informācija mainās burtiski katru dienu un katru stundu," atzina Vakcinācijas biroja vadītāja.

Viņa atklāja, ka plānotā vakcīnu daudzuma samazinājums iepriekšējā nedēļā krietni sarežģīja medicīnas personāla un senioru vakcināciju šajā nedēļā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu