"Sods ir salīdzināms ar 200 gadiem cietumā!" 50 reižu pieķertais Rīgas bezbiļetnieks neizpratnē par lielo naudas sodu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с передачи Bez tabu

Kāds pieredzējis bezbiļetnieks ar piecu gadu stāžu ir sašutis, ka viņam vairāki desmiti sodi ir sasummējušies nu jau 4012 eiro apmērā, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu". 

Pieredzējušais bezbiļetnieks Aivars norāda, ka vismaz 40-50 reižu "uzrāvies" uz kontrolieriem. Ikreiz, kad pasažieris pieķerts braucam "par zaķi", "Rīgas satiksmes" darbinieki izrakstījuši līgumsodu. To samaksāšanu pasažieris atlicis līdz pat šodienai, kā rezultātā summa krietni augusi.

"Atnāca no tiesu izpildītāja ziņa, ka jāmaksā 4012 eiro. Interesanti būtu zināt, vai tas ir adekvāti?

Vai nav drusku pa daudz? Protams, man saka, ka sods ir jāsaņem, bet man šķiet, ka sods ir salīdzināms ar 200 gadiem cietumā," stāsta "zaķis" Aivars. 

Aivars ir gatavs sākt sodu atmaksāt, tomēr uzskata, ka summa ir pārāk augsta. "Ja viņi piekrīt loģiskam risinājumam, tad es maksāju, ja ne – braucu uz ārzemēm un nemaksāju neko," norāda Aivars. "Rīgas satiksmē" skaidro, ka bezbiļetniekiem nevajadzētu naivi cerēt, ka, ignorējot sodu, tas pazudīs kā nebijis. Tieši pretēji – tā var iedzīvoties vēl lielākās klapatās.

"Ja pasažieris atmaksā sodu uzreiz, tad ir 20 eiro, savukārt, ja pasažieris izvēlas maksāt ar pēcapmaksu, tad pirmo reizi, saņemot sodu ir 30 eiro. Ar katru nākamo reizi sods var pieaugt līdz 50 eiro," skaidro "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane. 

"Bez tabu" informē, ka pēdējā februāra nedēļā sabiedriskais transports pārbaudīts vairāk nekā sešus tūkstošus reižu – bez biļetes pieķerti 894 pasažieri. Ja trīsdesmit dienu laikā sods nav samaksāts, "Rīgas satiksme" uz deklarēto adresi nosūta atgādinājumu par to. Ja arī tad pasažieris nereaģē, nesamaksātās naudas summas piedziņu uzsāk tiesa.

Jānorāda, ka jebkuram tiesas spriedumam ir labprātīgais izpildes termiņš, kura laikā var sodu samaksāt, piemēram, lūdzot to sadalīt vairākos maksājumos. Ja tas netiek darīts – darbu sāk tiesu izpildītājs. Jebkurā gadījumā Aivars aicināts sākt komunicēt ar tiesu izpildītāju, lai vienotos, kā sakrāto sodu atmaksāt, norāda "Bez tabu". 

Plašāk skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu