Nogalinātā afroamerikāņa Džordža Floida ģimenei piešķir 27 miljonu dolāru kompensāciju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: bgrocker/shutterstock.com

Mineapoles pilsētas dome piektdien, 12. martā, Džordža Floida ģimenei piešķīra 27 miljonu ASV dolāru kompensāciju par brutālu vīrieša nogalināšanu, ko izdarīja policists Dereks Šovens, ziņo portāls "Euronews".

Džordža Floida ģimene 2020. gada jūlijā iesniedza federālo civiltiesību prasību pret policistu Dereku Šovenu un trim citiem policistiem, kas apsūdzēti vīrieša nāvē.

46 gadus vecais Džordžs Floids mira 2020. gada 25. maijā pēc tam, kad kāds cits policists - Dereks Šovins - uzspieda savu celi uz Džordža Floida kakla un to turēja vairāk nekā astoņas minūtes, līdz brīdim, kad Floids kļuva nekustīgs.

Šī gada 12. martā Mineapoles pilsētas dome apstiprināja Floida ģimenes civiltiesību prasību, piešķirot 27 miljonu ASV dolāru kompensāciju par vīrieša nāvi. Tāpat pilsēta pieķīra 500 000 ASV dolāru, lai izveidotu Džordža Floida piemiņas vietu.

Džordža Floida pēdējie dzīves mirkļi bija nozīmīgs pavērsiena punkts sabiedrībā, kura, reaģējot uz traģiskajiem notikumiem, vienojās plašos protestos ASV un arī Eiropā. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu