Zinātnieki pieradījuši, ka visi zemes iedzīvotāji ir attāli radinieki (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ilustratīvs attēls.
ilustratīvs attēls. Foto: tomertu/shutterstock.com

Izrādās, ka ikviens cilvēks uz zemes ir vismaz matemātiski un ģenētiski saistīts ar visiem senčiem, kas reiz dzīvojuši uz planētas Zeme, vēsta portāls "Phys". 

2013. gadā Pīters Ralfs, zinātnieks no universitātes Dienvidkalifornijā, izmantoja matemātiku, statistiku un genomu datu analīzi, lai uzzinātu vairāk par cilvēku demogrāfiju un evolūciju.

Līdztekus Kalifornijas Universitātes ģenētiķim Grehemam Koopam viņi sastādīja uz DNS balstītu pierādījumu, ka visi cilvēki uz zemes ir saistīti ar katru dzīvojošo un aizgājušo cilvēku. 

"Tas, ka visiem ir divi vecāki, nozīmē, ka senču skaits katram indivīdam dubultojas. Izmantojot matemātikas pamatus, mēs varam aprēķināt, ka pirms desmit paaudzēm katram indivīdam bija tūkstotis senču, un pirms 20 paaudzēm bija miljons utt.,

Kad mēs esam nonākuši pirms 40 paaudzēm, mēs nonākam pie triljoniem senču, un tā ir problēma, jo tagad ir vairāk senču nekā cilvēku. Tādējādi var secināt, ka daudziem no šiem senčiem jābūt vienai un tai pašai personai," skaidroja Ralfs. 

Zinātnieks turpināja skaidrot šo sistēmu caur ciltskoku. "Sākumā tas tiešām izskatās kā koks, kura zari katru paaudzi dubultojas, bet tad drīz vien zari sāk saskrieties, un tas drīzāk sāk atgādināt tīmeklim līdzīgu gobelēnu. Tas nozīmē, ka, lai arī Rietumeiropā diez vai kāds apprecējies ar savu brālēnu vai māsīcu, daudzi cilvēki neapzināti apprecas ar 30. pakāpes brālēnu," sacīja Ralfs.

Šis pētījums balstīts uz Džozefa Čanga 1999. gadā izdoto dokumentu, kurā secināts, ka mums visiem ir jābūt vienotiem senčiem un ka visi indivīdi, kuriem ir kādi pēcnācēji starp mūsdienu indivīdiem, faktiski ir visu mūsdienu cilvēku priekšteči. 

"Mūsu pētījumi apstiprināja to, par ko Čangam radās aizdomas - visi, kas pirms tūkstoš gadiem bija dzīvi Eiropā un kuriem bija bērni, ir visu šodien dzīvojošo cilvēku senči, kam ir kāda Eiropas izcelsme," piebilda Ralfs. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu