"Es izvēlētos "Sputnik V" vakcīnu." Cilvēkiem ir dažādi uzskati par Krievijas Covid-19 vakcīnu (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ira Lichi/shutterstock.com

Vairākās Latvijas pilsētās daļa iedzīvotāju vēlas vakcinēties ar Krievijā izstrādāto Covid-19 vakcīnu "Sputnik V". Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokļus citviet, LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma" apvaicāja Balvu un Rugāju iedzīvotājus. 

Ģimenes ārstes Līgas Kozlovskas prakse Balvos ir viena no tām vietām Latgalē, kur iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19. Taču daudzi viņas kolēģi reģionā savus pacientus nevakcinē, kaut arī valsts par katru potēšanu maksā 12 eiro. 

"Trūkst telpu, darbinieku, ārsti raujas vairākās praksēs vietās un dodas vizītēs pie pacientiem, kuri dzīvo ļoti izkliedētā teritorijā, biežākos ārstu iemeslus nepiedalīties vakcinēšanā," sacīja Kozlovska.

Viņa uzskata, ka tā ir neiespējamā misija, jo ir grūtības saskaņot pacientu rindu ar neskaidrajām vakcīnu piegādēm. 

Latgalē, tāpat kā Rīgā, Pierīgā un citviet Latvijā, kur plaši tiek patērēti Krievijas mediji, ģimenes ārstiem jācīnās arī ar tajos izplatīto mītu, ka Rietumu vakcīnas ir nederīgas vai pat kaitīgas, bet vienīgā labā ir Krievijā izstrādātā "Sputņik V" Covid-19 vakcīna. 

"Ir daži pacienti, kas vienmēr pajautā – dakter, bet es gribētu potēties tikai ar "Sputnik V". Un ne tikai pacienti, bet arī ģimenes ārsti ir tādi, kas gribētu vakcinēt savus pacientus tikai ar "Sputnik V"," stāsta Kozlovska. 

Arī vairums Latvijas Televīzijas uzrunāto cilvēku Balvos un Rugājos atzīst, ka vai nevakcinēsies vispār, vai arī gaidīs Krievijas Covid-19 vakcīnu. 

"Es arī, ja man būtu iespēja, izvēlētos krievu vakcīnu. Jo mani jaunībā skolā ar krievu grupas vakcīnām vakcinēja. Un ļoti labi jutos pēc tam," saka Balvu iedzīvotāja Ausma. 

Tikmēr Balvu iedzīvotājs Māris kategoriski atsakās no potēšanās, taču pieļauj - ja vakcīna būtu no Krievijas, iespējams, neatteiktos. 

"Es par to vispār šodien nedomāju. Par Covid-19 neuztraucos, neesmu domājusi ne iet vakcinēties, ne arī nodot tesu, jo šobrīd jūtos diezgan labi, nav bijuši nekādi simptomi," tā savukārt saka Balvu iedzīvotāja Dārta.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu