Latvijā radītais virtuālais asistents biškopjiem "BeeKing" nominēts Eiropas Lauku iedvesmas balvai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā radītais virtuālais asistents biškopjiem "BeeKing" nominēts Eiropas Lauku iedvesmas balvai, aģentūrai LETA pauda Latvijas Biškopības biedrībā (LBB).

LBB stāstīja, ka mobilā aplikācija "BeeKing", kas paredzēta pierakstu veikšanai, darbu plānošanai un uzskaitei dravā, kļuvusi par pirmo Latvijas projektu, kas nominēts Eiropas Lauku tīkla rīkotajā konkursā "Lauku iedvesmas balva" kategorijā "Digitālā nākotne", kur konkursā iesniegti 125 pieteikumi no 22 dažādām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Līdztekus, kā norādīja LBB, noslēguma balvu pasniegšanas ceremonijai izvirzīti 20 projekti, tai skaitā Latvijā radītais virtuālais asistents "BeeKing".

"Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai LEADER finansējumu, projektu izstrādājis SIA "BeeTech Services" sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību un to izmēģinājuši vai jau lieto teju 10% Latvijas biškopju," uzsvēra biedrībā.

LBB informēja, ka galvenās balvas ieguvēji konkursā "Lauku iedvesmas balva" tiks paziņoti 25.martā, taču līdz tam norisinās sabiedrības balsojums kategorijai "Populārākais projekts", kur izvirzīti 20 finālisti.

"Aicinām aktīvi iesaistīties balsošanā un atbalstīt Latviju šajā prestižajā balvā, kā arī popularizējot Latviju kā modernu uz nākotnes tehnoloģijām vērstu valsti," piebilda biedrībā.

Latvijas Biškopības LBB reģistrēta 1994.gadā, un tā pārstāv 3253 lauksaimniekus. Biedrības mērķis ir pārstāvēt biedru intereses, veicināt biškopības nozares attīstību un stabilu izaugsmi Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu