"Sputnik V" izstrādātājs vienojies par vakcīnas ražošanu vairākās ES valstīs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" izstrādātājs pirmdien paziņoja, ka nodrošinājis līgumus par vakcīnas ražošanu vairākās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Krievijas Tiešo investīciju fonda vadītājs Kirils Dmitrijevs paziņoja, ka viņa organizācija nodrošinājusi "līgumus ar kompānijām no Itālijas, Spānijas, Francijas un Vācijas par "Sputnik V" ražošanas uzsākšanu".

Pēc Dmitrijeva teiktā, līgumi ļaus piegādāt "Sputnik V" Eiropas tirgum, "kad to būs apstiprinājusi Eiropas Zāļu aģentūra (EZA)".

EZA šomēnes uzsāka "Sputnik V" paātrinātas vērtēšanas procedūru, sperot svarīgu soli, lai ES eventuāli tiktu apstiprināta pirmā vakcīna, kas nav ražota rietumvalstīs.

Ungārija jau ir apstiprinājusi "Sputnik V" un sākusi vakcīnas izmantošanu. Čehija un Slovākija arī pasūtījušas "Sputnik V" devas un norāda, ka uz ES apstiprinājumu negaidīs.

Itālijas un Krievijas Tirdzniecības palātas pārstāvis sakariem ar presi Stefano Madži otrdien pavēstīja, ka Itālijas un Šveices farmācijas uzņēmums piekritis ražot Itālijā "Sputnik V".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu