Daugavpilī par 229 senlietu iegādāšanos internetā un tirdziņos piespriež 1500 eiro sodu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: pexels.com

Daugavpils tiesa kādam vīrieti par 229 arheoloģisku senlietu iegādāšanos internetā un tirdziņos piespriedusi 1500 eiro sodu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais no pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotām personām, izmantojot interneta vietnes, gadatirgos un tirdziņos, neatļauti ieguva savā valdījumā valstij piederošās senlietas, tās nopērkot.

Kopumā viņš savā īpašumā ieguva 229 priekšmetus - dažādas rotas un monētas. Priekšmeti datēti ar dažādiem gadsimtiem. Senākās vērtības ir pat no 10., 12.gadsimta.

Apsūdzētais priekšmetus glabāja savā dzīvesvietā un darbavietā, līdz tos izmeklēšanas darbību rezultātā pērn pavasarī izņēma Valsts policijas darbinieki.

Ar savām darbībām apsūdzētais pārkāpa likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" noteikto, kas aizliedz, atsavināt, iegūt, glabāt, pārvietot un pārsūtīt senlietas, kuras saskaņā ar šo likumu pieder Latvijas valstij. Tāpat viņš pārkāpa minētajā likumā noteikto - arheoloģiskās senvietās zemē, virs zemes vai ūdenī atrastas senlietas ar datējumu līdz 17.gadsimtam ieskaitot pieder valstij, un tās glabā publiskie muzeji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu