Video ⟩ Nepārspētais Okolijs nokautē Glovacki un sauc uz cīņu Briedi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru Londonā pret savulaik Maira Brieža pretrunīgi pieveikto poli Kšištofu Glovacki pagājušajā naktī (pēc Latvijas laika) izcīnīja nepārspētais Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs. 

Vakara galvenajā cīņā Okolijs bija pārāks visas cīņas laikā. Sestajā raundā pēc kārtējā sitiena Glovackis spēja piecelties, bet tiesnesis šo cīņu pārtrauca, jo Polijas bokseris jūtami nebija gatavs dueli turpināt. 

Līdz ar to Okolijs izcīnīja WBO pasaules čempiona jostu.

Šai cīņai bija jānotiek jau 12. decembrī, bet Glovackis bija inficējies ar Covid-19. 

Pēc cīņas Okolijs paziņoja, ka viņš ir gatavs cīnīties ar jebkuru pirmā smagā svara čempionu. Tiesa, Mairis Briedis ir viņa prioritāte. 

"Vēlos nākamo cīņu ar Briedi," pēc cīņas neslēpa Okolijs. "Būtībā man vienalga, ar kuru čempionu tikties, kuru man Edijs Hērns sarunās. Taču vēlos cīņu ar Briedi."

Glovackis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja pērn Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta.

28 gadus vecais Okolijs profesionālajā boksā izcīnījis 16 uzvaras (13 nokauti), bet zaudējuma rūgtumu nav izjutis. Savukārt 34 gadus vecais Glovackis guvis 31 uzvaru (19 nokauti) un cietis 3 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu