Viss, kas jāzina par slaveno Opras interviju ar Meganu Mārklu un princi Hariju (5)

Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre, ASV aktrise Megana Mārkla, marta sākumā sniedza atklātu interviju ASV televīzijas zvaigznei Oprai Vinfrijai. Portāls "Apollo" piedāvā svarīgāko atklāsmju apkopojumu no sabiedrībā bieži apspriestās intervijas. 

Dzīve kopā ar karalisko ģimeni vedināja uz pašnāvību

Skaidrojot pāra dramatisko aiziešanu no karaliskās ģimenes, Mārkla intervijā ASV televīzijas zvaigznei Oprai Vinfrijai apgalvoja, ka viņai liegta palīdzība garīgās veselības krīzes laikā, viņa apmelota, kā arī karaliskajā ģimenē bijušas bažas par pāra dēla ādas krāsu.

"Es vairs negribēju būt dzīva, un tā bija ļoti skaidra un īsta, un biedējoša, pastāvīga doma," Vinfrijai sacīja prinča dzīvesbiedre, runājot par reakciju uz naidīgumu tabloīdos un sociālajos medijos.

Vaicāta, vai viņai bijušas domas par pašnāvību, Mārkla atbildēja: "Jā. Tas bija ļoti nepārprotami. Skaidri un biedējoši."

Atceroties, kā viņa tolaik jutusies, Mārkla sacīja: "Es esmu nobijusies, jo tas ir ļoti reāli."

Mārkla vēlējusies saņemt mediķu palīdzību, taču tas neesot bijis tik vienkārši.

"Man nebija tādas iespējas. Nevar vienkārši izsaukt taksi uz pili un doties. Jāsaprot, ka, pievienojoties karaliskajai ģimenei, es vairs neredzēju ne savu pasi, ne atslēgas, ne vadītāja apliecību," viņa skaidro.

Megana stāsta, ka smaidīt un atstāt labu priekšstatu, ietilpa viņu darba uzdevumos.

Harijs atzīst, ka viņa sievas problēmas pavilkušas uz leju arī pašu.

"Es nebiju tam gatavs. Es arī nonācu dziļā bedrē. Man laikam bija kauns to atzīt.

Zinu, ka pils vide ir kā slazds, no kura daudzi netiek ārā.

Man nebija, pie kā vērsties. Ģimenē valda attieksme: Tā nu tas ir, to nevar mainīt, visi esam pārcietuši spriedzi," norāda Harijs.

Apsūdz karalisko ģimeni rasismā

39 gadus vecā aktrise intervijā arī izteicās par "bažām", kas karaļnamā bijušas par to, "cik tumša" būs viņas dēla ādas krāsa.

Harijs viņai atklājis, kas teikts oficiālajās sarunās par Ārčija izskatu, kā arī to, kādi drošības pasākumi viņam būtu jānodrošina.

"Mēnešos, kad es biju gaidībās, mums tandēmā bija saruna par to, ka "viņam netiks garantēti drošības pasākumi, viņam netiks piešķirts tituls", un par bažām un sarunām par to, cik tumša varētu būt viņa āda, kad viņš piedzims," sacīja Mārkla.

"Man to pastāstīja Harijs - par šīm sarunām, kas ģimenei bijušas ar viņu," sacīja prinča dzīvesbiedre.

"Mana ģimene burtiski pārtrauca mani finansēt"

Katru gadu lielākā daļa karaliskās ģimenes locekļu saņem naudu no "ģimenes kases" apmaiņā pret oficiālu saistību veikšanu. Kad Harijs ģimeni iepazīstināja ar Meganu, šī vienošanās jau tad kļuva apdraudēta, atklāja Harijs.

Karaliskās ģimenes locekļi ieteica Meganai turpināt "tēlot", jo viņiem nebija "pietiekami daudz naudas, lai par viņu samaksātu. Bija dažādas acīmredzamas norādes jau pirms mūsu precībām, ka šajā jautājumā mums ies ļoti grūti," sacīja Harijs.

Viņš un Megana sacīja, ka viņi lūdza karalisko ģimeni samaksāt par apsardzi viņiem un viņu dēlam, taču katru reizi sekoja atteikums.

Kad Megana un Harijs pārvācās uz ASV, karaliskā ģimene pārtrauca viņiem dot naudu, norāda Harijs.

"Mana ģimene burtiski pārtrauca mani finansēt," saka Harijs. "Man palika tas, ko mana mamma atstāja, un bez tā mēs nebūtu varējuši to izdarīt," turpina Harijs. 

Harijs arī norādīja, ka juties "sagūstīts" savā dzīvē pirms viņš satika Meganu, piebilstot, ka "bez šaubām, viņa mani izglāba". 

Tāpat, pārvācoties uz Kanādu, apsardzes atcelšanas pamatojums bija "statusa maiņa". Harijs interesējies, vai ir mainījies riska un draudu līmenis.

"Man atbildēja, ka nē, tomēr, līdz ar statusa maiņu, mums tā vairs nepienākoties," sacīja Harijs.

Megana uzsver, ka arī šis tika pasniegts kā negaidīts pavērsiens, tomēr sarunas par to ģimenē notikušas jau ilgāku laiku.

"Mēs divus gadus bijām par to runājuši, līdz paziņojām par to sabiedrībai," viņa stāsta.

Harijs norāda, ka ģimene vēlējusies atvilkt elpu no nepārtrauktās jezgas.

"Es negribēju, ka atkārtojas vēsture. Ar to domāju savu māti. Redzot, ka kaut kas notiek kā iepriekš, jebkurš lūgtu palīdzību," viņš norāda.

Mārkla: Karaliskajai ģimenei neizdevās saglabāt "viltus stāstījumu" ap Meganu

Megana stāsta, ka tabloīdu stāsti viens pēc otra nāca klajā ar ziņām, kurā aprakstīts, ka viņai "esot dīvai līdzīga uzvedība, biedē savus darbiniekus, un ir plaisa attiecībās ar Kembridžas hercogieni Keitu". 

Megana atklāja, ka šie stāsti bija ne tikai nepatiesi, bet arī tas, ka karaliskā ģimene neko nedarīja lietas labā, lai šīs baumas kliedētu. Viņa sapratusi, ka karaliskā ģimene ir "gatava melot, lai aizsargātu citus ģimenes locekļus, taču viņi negrasās teikt patiesību, lai pasargātu viņu un viņas vīru". 

"Tikai pēc tam, kad bijām jau apprecējušies un stāvoklis bija krasi pasliktinājies, es sapratu, ka viņi ne tikai mani aizstāvēja, bet bija gatavi melot," viņa stāsta.

Kā spilgtu piemēru Mārkla min tabloīdu ziņu, ka savā kāzu dienā Megana pirms greznā pasākuma likusi Keitai raudāt līgavas māsas kleitas dēļ, kuru bija paredzēts vilkt Keitas meitai. Šī ziņa medijos parādījās ilgu laiku pēc kāzām. 

Megana sacīja, ka patiesībā Keita viņu bija saraudinājusi.

Keita atvainojās un aizsūtīja viņai ziedus, sacīja Megana. Bet, kad parādījās ziņas tabloīdos, neviens karaliskās ģimenes loceklis nemēģina labot šīs ziņas.

"Es runāju par lietām, kas ir ļoti mākslīgas un nekonsekventas.

Manuprāt, stāsts par "Keitas raudāšanu" bija reāls beigu sākums manai lomai. Un viņi zināja, ka tā nav taisnība," stāsta Megana.

"Es nodomāju - labi, ja viņi netaisās izlabot šādas lietas, ko tad mēs vispār darīsim," piebilst Megana.

Harijs: "Es jutos patiešām pievilts"

Viens no spilgtākajiem Harija un Meganas kāzu brīžiem bija, kad Harija tēvs Čārlzs veda Meganu pie altāra, pēc kā Harijs tēvam sirsnīgi pateicās. Šis brīdis Čārlzam nopelnīja atbalstītājus visā pasaulē par to, ka viņš izrādījās mīlošs tēvs un sievastēvs brīdī, kad viņas pašas tēvs tāds nebija.

Taču nu lietas ir mainījušās.

Nu Harijs raksturo savu tēvu kā cilvēku, kurš nepieņem telefona zvanus un brīdī, kad viņš vēlējies apspriest pārvākšanos uz Kanādu, tēvs visu vienkārši lūdzis iesniegt rakstiski. Harijs sacīja, ka uz telefona zvaniem Čārlzs atsācis atbildēt, taču "tur ir daudz jāstrādā".

"Es jūtos patiešām pievilts, jo viņš ir piedzīvojis kaut ko līdzīgu," sacīja Harijs, atsaucoties uz veidu, kā mediji izturējās viņa māti, princesi Diānu.

Princis Viljams intervijā tik tikko tika pieminēts, bet, kad tas notika, Harijs teica, ka viņu "attiecības šobrīd ir kosmoss". Ne reizi vien gan Harijs, gan Megana nošķīra karalieni no pārējās karaliskās ģimenes.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu