"Tās gandrīz apēda manu suni!" Mančestru apsēdušas "gigantiskas žurkas"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Brett Jordan/Unsplash

Lielbritānijā, Lielās Mančestras grāfistē, cilvēki ir pauduši uztraukumu par milzīgu žurku nekautrīgo uzvedību - ziņo, ka par kaitēkļiem uzskatītie dzīvnieki dažviet sasniedz pat maza suņa apmērus, vēsta portāls "Metro".

Skolniece Vikija Kalena žurnālistiem atklājusi, ka nesen, pārrodoties mājās no skolas, ir parkā manījusi aptuveni 20 žurkas. Meitene pieminējusi, ka žurkas bijušas gana lielas, lai apēstu viņas čivavas šķirnes suni, kurš, pēc visa spriežot, nebūtu spējīgs aizstāvēt sevi vai savu saimnieci.

Par grauzēju invāziju plašāk kļuva zināms pēc tam, kad kāds cits vietējais iedzīvotājs par tām pavēstījis savā "Facebook" lapā - pēc paziņojuma līdzīga veida ieraksti sākuši nākt arī no citiem grāfistes iedzīvotājiem.

Lielās Mančestras iedzīvotāja Sāra Elijota minējusi, ka redzējusi "milzīgu žurku netālu no kriketa kluba. Apstājos, lai to palaistu, un biju šokēta par to, cik mierīgi un tuvu tā šķērsoja ceļu".

Lielbritānijas kaitēkļu apkarošanas asociācija teikusi, ka ziņojumi par žurkām strauji pieauguši arī Londonā un tās apkārtnē. Asociācijas pārstāvis atzīmējis, ka tas var būt saistīts ar faktu, ka stingra izolācijas režīma dēļ cilvēki vairāk laika pavada mājās un vienkārši biežāk pievērš uzmanību grauzēju ikdienas gaitām.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu