"Atvainojies āfrikāņu veidā!" Asu reakciju izsaukusi skolas direktora rīcība ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CDC/Unsplash

Sašutumu ir raisījusi kādas katoļu skolas direktora rīcība ASV - vīrietis ir licis 11 gadus vecam tumšādainam zēnam atvainoties savam skolotājam "āfrikāņu veidā" - uz ceļiem, vēsta portāls "Unilad".

Džons Holians, katoļu skolas direktors Longailendā, ASV Ņujorkas štatā, zēna mātei ir paskaidrojis, ka "ir to iemācījies no kāda nigēriešu tautības tēva". 

Sestās klases skolēna māte, Haiti izcelsmes Triša Pola, portālam "NY Daily News" stāstījusi: "Man viss "saslēdzās" mirklī, kad viņš pieminēja šo "āfrikāņu ģimeni" - sapratu, ka viņa argumentācijai nav pamata un šajā situācijā kaut kas patiesi nav kārtībā".

Holians ir minējis, ka "iestāde mīl visus savus skolēnus, neraugoties uz ādas krāsu". Pašlaik direktors ir uz laiku pārtraucis savu darbību - pa šo laiku tiks veikta dienesta pārbaude. Skolas vadība min, ka "nevar nedz nosodīt, nedz atbalstīt direktora rīcību - incidents neatspoguļo skolas vērtības vai ierastos uzvedības protokolus".

Sestās klases skolēns ir lūgts atvainoties, jo esot pildījis nepareizo mājasdarbu, kā arī rupji izturējies pret skolotāju.

Džons Holains pēcāk ir zēna mātei piedāvājis savu atvainošanos, minot, ka "viņš rīkotos tāpat ar savu dēlu". Triša Pola ir atklājusi, ka incidents ir ietekmējis viņas bērna pašvērtējumu un viņa plāno bērnam nodrošināt psiholoģisko palīdzību.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu