"Jūs nenožēlosiet, ja izvēlēsieties mani!" Vīrietis ar autismu atklātā vēstulē vēršas pie darbadevējiem

Ilustratīvs attēls. Foto: Ivan Kruk/Shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

ASV iedzīvotājs Raiens Lovrijs drīzumā absolvēs vidusskolu un puisis ir sācis darba meklējumus. Tiesa, viņš to veicis netipiskā veidā - vīrietis sociālajā tīklā "LinkedIn" ievietojis atklātu vēstuli, vēsta raidorganizācija CNN.

Raienam ir autisms un viņš vēlas, lai nākamie darba devēji saprastu, ka, lai gan puisis ir citādāks, viņam būtu jādod iespēja sevi pierādīt.

"Es saprotu, ka kādam no jums būs ar mani jāriskē, jo es nemācos kā tipiski cilvēki," savā vēstulē rakstīja Lovrijs.

"Man būs vajadzīgs mentors, kurš iemācīs visas nepieciešamās lietas. Bet es mācos ļoti ātri, ja jaunās prasmes man tiek saprotami izskaidrotas," stāstīja Raiens.

Puisis rakstīja: "Apsolu, ja tu mani nolīgsi un apmācīsi, tad to nenožēlosi.

Es katru dienu nākšu uz darbu un darīšu visu, ko man liks darīt."

Foto: LinkedIn/Ryan Lowry

20 gadus vecais Lovrijs drīzumā pabeigs pēcdiploma programmu, kas ir paredzēta jauniešiem ar īpašām vajadzībām pēc vidusskolas pabeigšanas.

Puisis ar nepacietību gaida, kad varēs sākt savu karjeru un darboties sfērā, par kuru sapņojis jau kopš bērnības - animācija.

Pašlaik Raeins strādā kafejnīcā, kuru sauc "SimplyBe", bet viņa darba gaitas tur beigsies tad, kad puisis absolvēs programmu.

Tieši šī iemesla dēļ jaunietis nolēmis publiski vērsties pie potenciālajiem darba devējiem.

"Viņš grasījās vēstuli rakstīt datorrakstā, taču Raiena jaunākais brālis vaicāja, kāpēc tā netiek rakstīta ar roku," sacīja Raeina tēvs Robs Lovrijs.

Raiena tēvs uzskatīja, ka vēstules ievietošana sociālajā tīklā "LinkedIn" būtu daudz efektīvāka nekā tās nosūtīšana e-pastos.

Robs atklāja, ka Raiens jau ir saņēmis vairākus darba piedāvājumus, kā arī pie vēstules ir pievienots liels skaits komentāru.

Vairāki uzņēmumi ir izrādījuši interesi par sadarbošanos ar Raienu, taču viena no tām - "Exceptional Minds" - ir "iespiedusies sirdī". 

Uzņēmums ir izstrādājis speciālu trīs gadu programmu, kurā tiek apmācīti cilvēki ar autismu.

Raiens pašlaik ir aizņemts ar sava CV un portfolio veidošanu. Puiša māte Treisija norāda, ka dēls ir apņēmības pilns tuvākajā laikā atrast savu nākotnes darbavietu.

Viki Salemi, karjeras eksperte uzņēmumā "Moster", norādīja, ka CV atjaunošana "LinkedIn" ir ļoti svarīga īpaši pandēmijas laikā.

Viņa sacīja, ka ir svarīgi, lai cilvēki nekautrētos ievietot arī informāciju, ka zaudējuši darbu. 

"Esmu patiesi sajūsmā par Raienu! Nekad nebūtu iedomājusies, ka viena vēstule spēj tik daudz panākt. Esmu laimīga, jo Raiens ir priecīgs un darīs to, par ko visu dzīvi sapņojis," sacīja Treisija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu