Izdevēji grāmatā paslēpuši norādes uz reāliem dārgumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Piedzīvojumu romāns, kura lappusēs ir paslēptas zelta statuetes atrašanās vietas koordinātas.
Piedzīvojumu romāns, kura lappusēs ir paslēptas zelta statuetes atrašanās vietas koordinātas. Foto: Éditions du Trésor/Facebook

Daudzi pasaules iedzīvotāji savu ikdienu izvēlas padarīt krāšņāku ar kādu grāmatu, kuras pasaulē ir iespējami fantastiski notikumi un pasakainas bagātības. Soli tuvāk fantāzijai ir veicis franču grāmatu apgāds "Les Editions du trésor", kuru publicētā grāmatā esot paslēptas norādes uz īstiem dārgumiem, vēsta portāls "The Connexion".

"Les Editions du trésor" dibinātājs Žuljens Alvaress apgalvo, ka Francijas teritorijā atrodas paslēpta statuja 50 tūkstošu eiro vērtībā. Dārgums atrodoties publiskā vietā un tā atrašanai neesot nepieciešami īpaši instrumenti.

1993. gadā šī izdevniecība jau ir paslēpusi kādu citu dārgumu - figūriņu no Regisa Hauzera grāmatas "Zelta pūces pēdās". Lasītājiem tika lūgts atrast atbildes uz 11 mīklām un pēc to atbildēm atklāt divpadsimito jautājumu, kuram bija jānorāda uz vietu, kur bijusi paslēpta zelta pūce.

Nevienam līdz šim nav izdevies atrast šo dārgumu, taču entuziasti nepadodas. "Zelta pūces meklētāju" asociācijā joprojām ir aptuveni 150 biedru, savukārt vēl 1300 cilvēku ir "Facebook" izveidotās neoficiālās grupas "Zelta pūce" dalībnieki.

Žuljens Alvaress uzskata, ka jaunā dārguma medībās iesaistīsies tūkstošiem cilvēku. Džerards Saimons, "Zelta pūces meklētāju" asociācijas prezidents, ir apstiprinājis, ka arī viņš ar domubiedriem pievienosies jaunā dārguma "medībām".

Alvaress medijiem atklājis, ka, viņaprāt, jauno slēpni būtu jāatrod krietni ātrāk - izdevējs cerot, ka entuziastiem tas izdosies tuvāko divu gadu laikā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu