Balcers nonāk plecu pie pleca ar hokeja leģendām: trīs punktus vienā NHL mačā vēl guvuši vien trīs latvieši (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/ Scanpix

Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdienas rītā pēc Latvijas laika kļuva par pirmo latvieti kopš 2009.gada, kurš vienā Nacionālās hokeja līgas mačā izcēlies ar trim rezultativitātes punktiem.

Balcers sestdien izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Sharks" ar 3:0 uzvarēja Losandželosas "Kings".

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 46 sekundes, no kurām 57 sekundes spēlēja vairākumā. Hokejists divreiz meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +3.

Liepājnieks kļuva par pirmo Latvijas hokejistu kopš 2009.gada, kurš vienā NHL mačā izcēlies ar trim rezultativitātes punktiem.

Pirms Balcera to 2009.gada 19.decembrī pēdējais paveica Dalasas "Stars" aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš mačā pret Detroitas "Red Wings" guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli. Skrastiņam tā bija vienīgā trīs punktu spēle NHL.

Trīs punktus vienā NHL spēlē līdz šim bija izdevies iekrāt tikai Skrastiņam, Sandim Ozoliņam un Sergejam Žoltokam. 

Visvairāk šādu maču ir Ozoliņam, kurš 16 spēlēs guvis pa trim punktiem katrā. Viņš arī septiņos dueļos guvis pa četriem punktiem.

Žoltoks trīs punktus iekrājis četros mačos, bet Skrastiņš vienā.

Balcers šosezon 21 NHL spēlē guvis piecus vārtus un septiņreiz rezultatīvi piespēlējis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu