Keita Vinsleta paziņo, ka Holivudā pazīst "vismaz četrus" geju aktierus, kas baidās "iznākt no skapja"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Viena no deviņdesmito gadu kino lielākajām zvaigznēm - filmas "Titāniks" aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet) paudusi kritisku viedokli par Holivudas ietekmīgāko studiju un vadītāju izturēšanos pret geju aktieriem. 

Intervijā izdevumam "The Sunday Times" Vinsleta atzina, ka personīgi pazīst vairākus geju aktierus, kuri ļoti baidās "iznākt no skapja", lai Holivudas kino projektos nezaudētu heteroseksuālu vīriešu lomas.

Pati Vinsleta, būdama heteroseksuāla, kopā ar aktrisi Sēršu Ronanu filmā "Ammonite" atveidoja lesbieti. 

"Es pat nevaru nosaukt to jauno aktieru skaitu - daži tiešām iesācēji, daži jau labi zināmi, kuri ir šausmās par iespēju, ka tiks atklāta viņu homoseksualitāte. Viņi uztraucas, ka tādējādi zaudēs heteroseksuālu vīriešu lomas nākotnes filmu projektos," intervijā saka Vinsleta. "Tas ir sasodīti nepareizi."

Vinsleta intervijā arī izteikusies, ka viņa zina kādu labi pazīstamu aktieri, kuram jaunais aģents ieteica noklusēt savu seksualitāti.

"Es varētu nosaukt vismaz četrus aktierus, kas slēpj savu homoseksualitāti,"

viņa saka. "To ir sāpīgi vērot, jo viņi baidās, ka tas var nākt gaismā."

45 gadus vecā britu aktrise novērojusi, ka vīriešiem "iznākt no skapja" ir grūtāk, jo Holivudā valda stereotipi par to, ka geju aktieri nevar tēlot heteroseksuālus vīriešus. 

"Šāda diskriminācija ir jāizbeidz," viņa saka. "Tas vairāk gan attiecas uz jauniem aktieriem, kuri nopietni vēlas pievērsties aktiermākslai. Holivudai jāmācās būt mazāk nosodošai, diskriminējošai un homofobiskai."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu